Par iespējamu darbinieku nolaidību saistībā ar ventilācijas sistēmu izbūvi divās Krāslavas skolās sākts kriminālprocess

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Krāslavas novada pašvaldība nekomentē iespējamu darbinieku nolaidību saistībā ar ventilācijas sistēmu izbūvi divās Krāslavas skolās, par ko sākts kriminālprocess par neatbilstoši veiktiem izdevumiem.

Kriminālprocesu sācis Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) Kriminālpolicijas birojs, taču pašvaldības rīcībā neesot informācijas par to, vai ir konkrētas aizdomās turamās personas. Pašvaldība uzskata, ka par šo lietu ziņas var sniegt tikai izmeklējošā iestāde, ja tas nekaitē kriminālprocesa izmeklēšanas darbību veikšanai.

Aģentūra LETA pašvaldībai vaicāja, vai pašvaldība ir veikusi iekšējās pārbaudes saistībā ar ierosināto lietu un, vai kāds no darba ir atstādināts, bet pašvaldība šo jautājumu nekomentēja.

Kā ziņo VP LRP vecākā speciāliste Lāsma Kursīte, VP LRP amatpersonas saņēma informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem saistībā ar Krāslavas novada domes īstenoto Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu. Lai noskaidrotu lietas apstākļus, tika sākta resoriskā pārbaude, bet vēlāk policijas amatpersonas sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 24.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

Kursīte piebilst, ka izmeklēšana turpinās.

Jau ziņots, ka sākts kriminālprocesss par neatbilstoši veiktiem izdevumiem 120 565 eiro ventilācijas sistēmu izbūvei divās Krāslavas novada skolās, aģentūrai LETA apstiprināja Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) Komunikācijas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Daiga Reihmane.

ERAF projekta "Krāslavas novada izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošana un mācību vides uzlabošana" īstenošanas gaitā divās Krāslavas skolās - Krāslavas pamatskolā un Krāslavas Varavīksnes vidusskolā - izbūvēja ventilācijas sistēmu.

Reihmane skaidroja, ka ar aizdomām par nelikumīgām darbībām CFLA tiesībsargājošajās institūcijās vērsās 2020.gada martā pēc šajā projektā veiktās pārbaudes.

Sāktajā kriminālprocesā CFLA ir lūgusi atzīt to par cietušo, lai tādējādi nodrošinātu finanšu līdzekļu atgūšanu.

Projektā šīs lietas kontekstā par ventilācijas sistēmu izbūvi par neatbilstoši veiktiem izdevumiem ir atzīti 120 565 eiro.

Kā liecina CFLA informācija, projekta "Krāslavas novada izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošana un mācību vides uzlabošana" kopējais finansējums ir 4 617 627 eiro, tajā skaitā ERAF līdzfinansējums 2 657 611 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu