Ungārija ierobežo degvielas tirdzniecību uzpildes stacijās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vieglo automašīnu vadītājiem Ungārijā kopš piektdienas degvielas uzpildes stacijās (DUS) ir iespēja iegādāties tikai 50 litrus degvielas diennaktī. Ierobežojumi ir spēkā DUS, kas pieder Ungārijas MOL un Austrijas OMV, ziņo aģentūra Reuters.

Degvielas uzpildes staciju ķēdes šādi rīkojās, lai novērstu traucējumus, ko izraisīja valdības noteiktais cenu ierobežojums.

MOL tīkls provizorisko degvielas uzpildes limitu samazinājis uz pusi.

OMV norādīja, ka tās 50 litru ierobežojums attiecas tikai uz degvielu, kas tiek pārdota par pazeminātu cenu, ko valdība ieviesusi kopš novembra.

MOL, kam pieder lielākais degvielas uzpildes staciju tīkls valstī, ir aicinājis pakāpeniski atcelt cenu griestus, kas nosaka mazumtirdzniecības cenu gan benzīnam ar oktānskaitli 95, gan dīzeļdegvielai (480 forinti vai 1,27 ASV dolāri litrā).

Premjerministra Viktora Orbana valdība ir noteikusi cenu griestus līdz oktobrim, lai aizsargātu patērētājus no inflācijas.

Valdība arī noteikusi ierobežojumus automašīnām, kurām nav Ungārijā reģistrētas valsts numura zīmes, izraisot konfliktu ar Eiropas Savienību.

"Mēs esam ieviesuši šo ierobežojumu (degvielas uzpildei)..., lai varētu nodrošināt piegādes drošību," sacīja MOL pārstāve Piroska Bakosa.

Viņa piebilda, ka pircējiem, kuri pilda degvielu kannās, vairs nav tiesību to iegādāties par pazeminātu cenu.

OMV, kam Ungārijā ir gandrīz 200 degvielas uzpildes staciju, arī paziņoja, ka iekasēs tirgus cenu par degvielu, kas tiek pildīta kannās.

MOL vadītājs un izpilddirektors Žolts Gernadijs jau aprīlī sacīja, ka maksimālās cenas noteikšana, kas pašlaik ir krietni zem pašreizējām tirgus cenām, var izraisīt degvielas deficītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu