Video ⟩ Kijivu satricinājuši sprādzieni; daļēji sagrauta daudzstāvu ēka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Svētdienas, 26.jūnija rītā Ukrainas galvaspilsētā Kijivā nogranduši vairāki sprādzieni un dzirdamas ātrās neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu sirēnas. Vietējos “Telegram” kanālos parādījusies informācija, ka dažu pilsētu iedzīvotāji redzējuši raķetes, kas lidoja Kijivas virzienā.

Galvaspilsētas mērs Vitālijs Kļičko apstiprināja, ka raķešu triecieni bijuši vērsti pret Ševčenkovskas rajonu. No divām dzīvojamām ēkām evakuēti cilvēki.

“Draugi! Vairāki sprādzieni Ševčenkovskas rajonā. Ātrā palīdzība un glābēji ir ceļā uz notikuma vietu. Sīkāka informācija būs vēlāk,” sacīja Kļičko.

Pēc tam Kļičko piebilda, ka notikuma vietā jau ieradušies mediķi un glābēji. Viņš pastāstīja, ka speciālisti evakuē cilvēkus no divām mājām. Pašlaik ir ziņas par vismaz vienu bojā gājušo - kādu vīrieti, kurš izvilkts no ēkas gruvešiem.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko paziņoja, ka ievainoti divi cilvēki, bet zem mājas gruvešiem iesprostoti vairāki cilvēki.

Kopumā Kijivā agrā svētdienas rītā eksplodējušas četras Krievijas raidītas raķetes. Viena no tām trāpījusi bērnudārza teritorijā, pavēstīja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko.

Savukārt Ukrainas parlamenta deputāts Oleksijs Hončarenko apgalvo, ka Krievija uz Kijivu un tās apkaimi izšāvusi 14 raķetes.

Vēlāk ziņots par ugunsgrēku kādā deviņu stāvu dzīvojamā ēkā Kijivā, kurai daļēji sagrauti pēdējie trīs stāvi. Ugunsgrēks skāris apmēram 300 kvadrātmetru lielu platību. 

"Pašlaik tiek veikti pasākumi ugunsgrēka likvidēšanai un cilvēku glābšanai. Saskaņā ar provizoriskām ziņām, ir cietušie. Notikuma vietā iesaistītas 19 ugunsdzēsēju tehnikas vienības un 67 darbinieki," teikts Ukrainas Ārkārtas dienesta ziņojumā.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka hospitalizēti četri cilvēki, bet viens gājis bojā. No sapostītās mājas evakuēti 25 cilvēki.

Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku pavēlniecības runas vīrs Jurijs Ignats sacīja, ka raķetes uz Kijivu svētdienas rītā raidītas no Kaspijas jūras akvatorijas.

“Krievijas Federācija izmantoja stratēģiskos bumbvedējus Tu-95 un Tu-160. Viņi palaida X-101 raķetes, kas spēj lidot līdz 5500 kilometriem. Viņi izšāva no 4 līdz 6 raķetēm. Mūsu pretgaisa aizsardzība darbojās, dažas raķetes tika notriektas”.

Foto: Ukrainska Pravda
Foto: Ukrainska Pravda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu