Princis Čārlzs iekūlies skandālā par miljoniem eiro pieņemšanu no Kataras šeiha

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIMON MAINA/AFP

Britu laikraksts "The Sunday Times" svētdien ziņoja, ka britu kroņprincis Čārlzs personīgi pieņēmis no Kataras miljardiera un bijušā premjerministra trīs miljonus eiro skaidrā naudā, kas bijuši paredzēti kā ziedojumi prinča Čārlza labdarības organizācijām, vēsta "The Guardian".

Hamads bin Jasims al Tānī laikā no 2011. līdz 2015.gadam veica trīs ziedojumus. Viens no tiem esot bijis viena miljona eiro apmērā un ticis nodots princim Čārlzam nelielā koferī. Citā reizē nauda bijusi ielikta maisiņā no dārga universālveikala.

Prinča Čārlza padotie izskaitījuši naudu un caur banku "Coutts" pārskaitījuši to uz Velsas prinča labdarības fondu.

Fonds "The Sunday Times" žurnālistiem norādīja, ka tā valdei neesot bijuši iebildumi pret ziedotāju un ka tā auditori atzinuši ziedojumu par derīgu.

Lai arī rakstā nav norādīts uz iespējamām nelikumībām, kroņprinča kritiķi norāda, ka incidenti dod pamatu bažām par nākamā karaļa personīgo spriestspēju, īpaši ņemot vērā cilvēktiesību situāciju Katarā. Daļa arī norādījusi, ka Lielbritānijas kroņprincim nepiedien izturēties kā "dienvidamerikāņu narkobaronam".

"No šeiha bin Jasima saņemtie ziedojumi nekavējoties tika pārskaitīti uz vienu no prinča labdarības organizācijām, kura veica nepieciešamos pasākumus un ir mums apstiprinājusi, ka tika ievērotas visas procedūras," norādīja kroņprinča Čārlza preses pārstāvis.

Pagājušogad prinča Čārlza tuvākajam padotajam Maiklam Fosetam nācās atkāpties no amata kāda cita ar ziedojumiem saistīta skandāla dēļ, jo bija izskanējušas apsūdzības, ka turīgam ziedotājam no Saūda Arābijas apmaiņā pret ziedojumu Prinča fondam esot piesolīta Lielbritānijas pilsonība un iecelšana bruņinieku kārtā. Par to notiek izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu