Gīleinai Maksvelai par jaunu meiteņu savervēšanu Epstīnam piespriests 20 gadu cietumsods

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas augstāko aprindu pārstāvei Gīleinai Maksvelai otrdien ASV tika piespriests 20 gadu cietumsods par meiteņu sagādāšanu skandalozajam nelaiķa finansistam Džefrijam Epstīnam viņu seksuālai izmantošanai.

Nelaiķa britu preses magnāta Roberta Maksvela meita Gīleina neizrādīja nekādu reakciju, kad Ņujorkas tiesnese Alisona Neitana piesprieda šo sodu Manhatanas federālajā tiesā.

Sods ir ievērojami mazāks par prokuroru pieprasītajiem 30 līdz 55 gadiem cietumā, tomēr 60 gadus vecā Maksvela pavadīs aiz restēm lielu daļu atlikušā mūža.

Neitana nosauca Maksvelas noziegumus par "šaušalīgiem un plēsonīgiem", noraidot Maksvelas apgalvojumus, ka prokuratūra viņu tiesiski vajājusi tikai tāpēc, ka Epstīns izvairījās no tiesas, izdarot pašnāvību cietumā.

"Ir svarīgi uzsvērt, ka, lai gan Epstīns bija galvenais šajā noziedzīgajā shēmā, Maksvela netiek sodīta Epstīna vietā," sacīja tiesnese.

Maksvelu 12 zvērināto tiesa Manhatanā 29.decembrī atzina par vainīgu piecās no sešām apsūdzībām, tostarp visnopietnākajā apsūdzībā par nepilngadīgās seksa kontrabandu.

Maksvela netika atzīta par vainīgu vienā apsūdzībā - par mazgadīgās savervēšanu ceļot, lai iesaistītos nelegālās seksuālās darbībās.

Maksvelai izvirzītās apsūdzības attiecas uz notikumiem laikā no 1994. līdz 2004.gadam. Viņa ir paziņojusi, ka nav vainīga nevienā no tām.

Epstīns izdarīja pašnāvību federālajā aizturēšanas centrā Ņujorkā 2019.gada augustā 66 gadu vecumā, tiesu tā arī nesagaidot. Viņa mīļākā un tuva draudzene Maksvela tika aizturēta 2020.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu