7 iemesli, kāpēc izmantot mūsdienīgus finanšu pakalpojumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās finansēm ir liela loma ikviena cilvēka dzīvē. Lai īstenotu lielākas ieceres, bieži vien tiek veidoti iekrājumi, bet ne vienmēr šis plāns izdodas, jo dzīve pārsteidz ar neparedzētiem tēriņiem.

Tomēr, lai plānotā iecere realizētos, šobrīd ir pieejami vairāki mūsdienīgi finanšu pakalpojumi. Finanšu pakalpojums ir ikviens pakalpojums, kuru piedāvā finanšu tirgus dalībnieki.

Ja arī Jums ir nepieciešams kāds no finanšu pakalpojumiem, lai realizētu kādu savu ieceri, tad lasiet raksta turpinājumu. Tajā Jūs uzzināsiet vairāk par to, kādi ir finanšu pakalpojumi un kas jāņem vērā, lai šādus pakalpojumus saņemtu. Tāpat uzzināsiet iemeslus, kāpēc ir vērts izmantot mūsdienīgus finanšu pakalpojumus.

Kredītu veidi

Pie finanšu pakalpojumiem tiek pieskaitīti dažāda veida kredīti. Katram no šiem kredītiem ir sava specifika, tāpēc katrs no tiem ir paredzēts dažādām dzīves situācijām.

Lai saprastu, kurš no visiem kredītiem būs atbilstošs Jūsu ieceres īstenošanai, ir nedaudz sīkāk jāuzzina par katru no tiem. Protams, apmeklējot konkrētu banku vai kādu citu kredītdevēju, Jums tiks sniegta visa nepieciešamā informācija, taču ir labi, ja arī Jūs pats kaut nedaudz orientējaties kredītu jautājumos.

Raksta turpinājumā minēti 6 populārākie kredītu veidi, kas ir pieejami Latvijā.

Ātrais kredīts jeb SMS kredīts

Ātrais kredīts bija visai populārs. Izmantojot šo kredīta veidu, lielākoties iespējams aizņemties summu līdz 3000 eiro. Protams, ir aizdevējiestādes, kas piedāvā aizņemties lielāku summu. Ātrajam kredītam ir vairākas priekšrocības, piemēram, salīdzinoši ātra pieteikšanās un naudas saņemšana.

Varētu teikt, ka šis variants ir kā naudas aizdevums ar interneta starpniecību. Šo aizdevumu iespējams izlietot jebkādiem nolūkiem, jo par naudas izlietošanas mērķiem Jums nebūs jāinformē kredītdevējs.

Patēriņa kredīts

Arī šis ir viens no populārākajiem kredītiem Latvijā. Šo kredītu, tāpat kā ātro kredītu, iespējams tērēt jebkādam mērķim. Šim kredītam netiek piemērota ķīla. Patēriņa kredīts tiek izsniegts salīdzinoši ātri. Izvēloties patēriņa kredītu, iespējams saņemt aizdevumu līdz pat 20 000 eiro.

Auto kredīts

Šis kredīts tiek piešķirts, lai savā īpašumā iegādātos automašīnu. Šī kredīta atmaksas ilgums ir atkarīgs no aizņēmuma summas un tas var būt pat līdz 10 gadiem. Auto kredīta iespējas var izmantot neskatoties uz mašīnas vecumu un citu tehnisko specifikāciju.

Auto līzings

Arī šis kredīta veids ir saistīts ar automašīnas iegādi. Taču ir pāris būtiskas atšķirības. Auto līzinga noformēšanas gadījumā līdz brīdim, kamēr līzings ir pilnībā atmaksāts, konkrētā automašīna pieder aizdevējam. Tikai tad, kad ir nomaksāts līzings, automašīna kļūst par aizņēmēja īpašumu.

Studiju/studējošā kredīts

Studiju kredīts ir paredzēts tam, lai varētu nosegt studiju maksu, ja nav iespējas saņemt augstskolas budžeta vietu. Taču studējošā kredīts ir paredzēts tam, lai studiju laikā būtu iespēja segt visus izdevumus par dzīvošanu.

Hipotekārais kredīts

Šis kredīta veids ir paredzēts mājokļa iegādei vai arī, lai iegādātos savā īpašumā zemes gabalu, kur pēc tam tiks celts mājoklis. Šis kredīta veids ir visapjomīgākais un iespējams saņemt aizdevuma summu līdz pat 200 000 eiro vai atsevišķos gadījumos pat vēl vairāk.

Lai saņemtu hipotekāro kredītu būs nepieciešama ķīla, kā arī galvojums. Kredītdēvējs noteikti ļoti rūpīgi izvērtēs Jūsu iespējas aizņemties.

Iemesli, kāpēc izmantot mūsdienīgus finanšu pakalpojumus

Ir daudz un dažādi iemesli, kāpēc izmantot mūsdienīgus finanšu pakalpojumus.

Mājokļa vai zemes gabala iegāde

Iespējams, mājokļa iegāde ir viens no nopietnākajiem lēmumiem, ko cilvēks var pieņemt savā dzīvē. Nav noslēpums, ka šādam mērķim ir nepieciešami lieli naudas līdzekļi, it sevišķi, ja ir vēlme iegādāties mājokli, kas atrodas lielākajās Latvijas pilsētās.

Daudziem cilvēkiem nav iespējas ātrā laikā sakrāt nepieciešamo naudas summu, lai iegādātos vēlamo mājokli, tāpēc tiek pieņemts lēmums par labu hipotekārajam kredītam. Šo kredītu var izmantot arī, lai iegādātos zemes gabalu, uz kura pēc tam uzcelt savu māju.

Auto iegāde

Arī automašīnas iegāde ir pietiekams iemesls, lai nolemtu par labu aizdevumam. Automašīnas iegādei Jūs varat izvēlēties gan kredītu, gan līzingu. Šie aizdevumi atšķiras viens no otra, tāpēc pirms aizņemties, vajadzētu saprast, kurš no tiem būs Jums piemērotāks.

Remonts

Ikvienam cilvēkam patīk dzīvot skaistā mājoklī. Lai pārveidotu sava mājokļa ierasto izskatu, nepieciešams lielāks vai mazāks remonts. Ja arī Jūs savā mājoklī vēlaties vizuālas pārvērtības, tomēr trūkst naudas līdzekļu, tad patēriņa kredīts internetā var būt palīgs, lai izremontētu savu mājokli.

Izglītība

Izglītība viennozīmīgi ir tā, kurā ir vērts ieguldīt. Jo izglītotāks būs cilvēks, jo lielākas karjeras iespējas pavērsies. Izglītība noder ne tikai profesionālajā jomā, bet arī ikdienas dzīvē. Mūsdienās ir ļoti lielas izglītības iespējas. Ir daudz un dažādas skolas, kas piedāvā vairāku līmeņu izglītību. Protams, lielākā daļa no izglītības programmām ir maksas pakalpojums. Tāpēc arī izglītības iegūšana ir labs iemesls, lai izmantotu kādu no mūsdienīgajiem finanšu pakalpojumiem.

Biznesa uzsākšana

Iespējams, lielākajai daļai cilvēku ir vēlme pelnīt naudu pašiem sev, kā arī pašiem būt uzņēmuma vadītājiem. Bieži vien ir tā, ka biznesa ideju realizēšanai trūkst naudas līdzekļu, tāpēc arī tās netiek attīstītas. Tomēr ir iespējams saņemt aizdevumu, lai realizētu savu ideju. Protams, ir jābūt lielai pārliecībai, ka ideja nesīs vajadzīgos rezultātus, ka arī jābūt gatavam smagi strādāt, lai ieguldītais laiks un līdzekļi atmaksātos.

Svarīgi pirkumi

Bieži vien mājsaimniecībā ir nepieciešams veikt nelielus pirkumus. Tomēr dažkārt arī šie nelielie pirkumi sastāda diezgan lielas summas. Ja ir nepieciešams uzreiz iegādāties vairākas lietas, piemēram, kādu elektropreci vai jaunu dīvānu, tad Creamcredit kredītlīnija var būt piemērota šāda veida pirkumiem. Taču atcerieties par atbildīgu aizņemšanos! Ir svarīgi pirms tam izvērtēt savu maksātspēju!

Kas jāzina pirms finanšu pakalpojumu izmantošanas?

Ja Jūs vēl ne reizi neesat izmantojis nevienu no finanšu pakalpojumiem, tad iespējams, ka Jums ir vairāki neskaidri jautājumi. Turpinājumā tiks rastas atbildes uz populārākajiem jautājumiem par dažāda veida aizdevumiem.

Kas atšķirīgs īstermiņa un ilgtermiņa kredītiem?

Īstermiņa kredīti jeb ātrie kredīti ir maza apmēra aizdevumi. Parasti tie ir aizdevumi līdz 1000 eiro, un tie jāatmaksā salīdzinoši īsā laika posmā. Tāpat šiem kredītiem nav nepieciešama ķīla vai galvotājs. Savukārt ilgtermiņa aizdevumi ir liela apmēra aizdevumi, kuriem apmaksas termiņš ir pat desmitiem gadu. Īstermiņa kredītu Jūs saņemsiet pāris minūšu laikā, savukārt ilgtermiņa kredīts tiek piešķirts pēc ilgāka laika, jo ir nepieciešama kredītņēmēja rūpīgāka izvērtēšana.

Kādu naudas summu iespējams aizņemties?

Naudas summas apmērs būs atkarīgs no kredītdevēja. Iespējams saņemt pat līdz 200 000 eiro. Taču jāņem vērā, ka ne visi cilvēki var saņemt tik lielas summas.

Vai ir vajadzīgi dokumenti, lai saņemtu aizdevumu?

Piesakoties aizdevumam, Jums var tikt prasīti personu apliecinoši dokumenti, kā arī dokuments, kas parāda Jūsu ikmēneša ienākumu apmēru, var būt nepieciešama arī cita informācija.

Kādos gadījumos netiek piešķirts aizdevums?

Kā jau iepriekš tika minēts, tad aizdevumu var arī nepiešķirt. Ja Jūs atrodaties parādnieku datubāzē, jo neesat samaksājis kādu iepriekšējo aizdevumu, tad nākamo aizdevumu varat arī nesaņemt. Tāpat aizdevums var tikt atteikts tad, ja tiek regulāri kavēti komunālie vai citi maksājumi. Katram kredītdevējam ir savi aizdevuma piešķiršanas noteikumi.

Kā jāatmaksā aizdevums?

Noslēdzot aizdevuma līgumu, tiek izstrādāts speciāls aizdevuma atmaksas grafiks, pēc kura vadīties. Veicot ikmēneša maksājumus, jāvadās pēc kredītdevēja sniegtajiem datiem un norādēm par atmaksas procesu.

Aizdevums var noderēt dažādu mazāku un lielāku ieceru īstenošanā, taču ir svarīgi ievērot atbildīgas aizņemšanās pamatprincipus. Pirms kredīta noformēšanas būtiski izvērtēt savu maksātspēju un aizņemties tikai tik, cik nepieciešams.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu