Krievijas karaspēks atkāpies no Čūsku salas

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas okupācijas spēki paziņojuši par atkāpšanos no Ukrainas Čūsku salas. Ziņas apstiprinājis arī Ukrainas prezidenta birojs, vēsta aģentūra "Reuters".

"Čūsku salā vairs nav Krievijas karavīru. Mūsu Bruņotie spēki lieliski pastrādāja," tviterī raksta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītājs Andrijs Jermaks. 

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka tās karaspēks atkāpies no Čūsku salas, nodēvējot to par "labas gribas žestu" un uzsverot, ka tur izvietotie karavīri esot izpildījuši tiem dotos uzdevumus.

Krievijas Aizsardzības ministrija sacīja, ka atkāpšanās no Melnajā jūrā esošās salas parādot, ka Krievija neliekot šķēršļus ANO mēģinājumiem izveidot koridoru, lai no kara plosītās Ukrainas varētu eksportēt lauksaimniecības produktus.

Krievija okupēja Čūsku salu pirmajā iebrukuma dienā. Tā kļuva slavena, kad atklātībā nonāca ukraiņu robežsargu atbilde Krievijas karakuģim, kas pieprasīja viņu padošanos.

Ukrainas bruņoto spēku Dienvidu operatīvais štābs paziņojis, ka Krievijas spēki bijuši spiesti atkāpties pēc veiksmīgas Ukrainas operācijas, kurā izmantotas raķetes un artilērija. Krievu karavīri no Čūsku salas aizbēguši divās laivās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu