Levits: Būtiski stiprināt NATO spējas, lai tā būtu tehnoloģiski modernāko spēku alianse

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Zane Bitere / LETA

Ir būtiski stiprināt NATO spējas, lai tā būtu tehnoloģiski modernāko spēku alianse, šodien NATO Madrides samitā teica Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts prezidenta kancelejā aģentūru LETA informēja, ka šodien, noslēdzošajā samita dienā, valstu un valdību vadītāju diskusijas bija veltītas tādiem globāliem jautājumiem kā pārtikas un enerģētikas krīze, terorisms, klimata pārmaiņas, nabadzība un nevienlīdzība, straujā digitālo tehnoloģiju attīstība.

Levits pauda, ka Latvija pilnībā atbalsta NATO "360 grādu" darbības principu, jo NATO ir visaptveroša aizsardzības organizācija visām tās dalībvalstīm.

"Alianse skatās uz draudiem, kas nāk un var nākt no visiem virzieniem. Lai gan aktuālākais drauds ir Krievija, tā nav vienīgā, kas tieši ietekmē mūsu drošību. Šajā laikā ir ļoti būtiski stiprināt alianses spējas," norādīja Valsts prezidents.

Tādēļ esot pilnībā jāizmanto visi iespējamie NATO un Eiropas Savienības sadarbības instrumenti, lai nodrošinātu stabilitāti un mieru ne tikai Eiropā, bet arī Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos, kur terorisms un Krievijas mākslīgi izraisītais bads atstāj ievērojamu iespaidu uz iedzīvotājiem.

Madridē tika parakstīta saistību vēstule par NATO Inovāciju fonda izveidi, kam pievienojas arī Latvija. Vienošanās ļaus NATO turpināt būt tehnoloģiski modernāko spēku aliansei.

"Mums ir jāsaglabā NATO tehnoloģiskās priekšrocības, īpaši domājot par stratēģiskās drošības vides izmaiņām un straujo tehnoloģiju attīstību," uzsvēra Levits.

Jau ziņots, ka trešdien un ceturtdien Madridē norisinās NATO samits, kurā Latviju pārstāv Levits, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu