Ukrainā humānā palīdzība nepieciešama 16 miljoniem cilvēku, norāda ANO

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izpostītas mājas Mikolajivā.
Izpostītas mājas Mikolajivā. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainā humānā palīdzība nepieciešama aptuveni 16 miljoniem cilvēku, ceturtdien, 30. jūnijā, paziņojusi ANO humāno lietu koordinatore Ukrainā Osnata Lubrani.

"Pašreiz humānā palīdzība Ukrainā nepieciešama gandrīz 16 miljoniem cilvēku: ūdens, pārtika, veselības aprūpes pakalpojumi," paziņoja Lubrani.

Kopš kara sākuma savas mājas bijuši spiesti pamest un uz citām vietām Ukrainā doties seši miljoni cilvēku, no kuriem pieci miljoni jau atgriezušies savās dzīvesvietās. Taču daudzi cilvēki apzinās, ka viņiem var nākties atkal doties bēgļu gaitās, norādīja Lubrani.

Vairāk nekā 5,3 miljoni ukraiņu ir aizbēguši uz ārvalstīm.

Lubrani sacīja, ka viņu rīcībā esošā informācija liecina, ka karā nogalināti aptuveni 5000 civiliedzīvotāju un vairāk nekā 5000 ievainoti, taču tā, visticamāk, ir tikai daļa no patiesā upuru skaita, kas ir daudz lielāks.

Viņa arī norādīja, ka palīdzības organizācijām ir ārkārtīgi grūti vai vispār neiespējami piekļūt apgabaliem, kas vairs neatrodas Kijivas kontrolē.

Lubrani aicināja Krieviju un Ukrainu darīt vairāk, lai aizsargātu Ukrainas iedzīvotājus un padarītu ANO organizāciju darbu iespējamu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu