Jūrmalā policija atsavina vairākus nereģistrētus šaujamieročus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs foto
Policija. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Šā gada 27. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess saistībā ar šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu Jūrmalas pilsētā.

Vakar, 30. jūnijā, Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās 1966. gadā dzimuša vīrieša dzīvoklī Jūrmalā, lai veiktu kratīšanu. Tur tika konstatēti septiņi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, tostarp viens gāzes ierocis, un 48 patronas. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka reģistrēts bijis tikai gāzes ierocis, savukārt pārējiem ieročiem nav bijusi glabāšanas un nēsāšanas atļauja un tie nav reģistrēti.

Minēto ieroču glabātājs tika aizturēts. Un pēc šaujamieroču ekspertīzes veikšanas tiks lemts par viņa atzīšanu par aizdomās turēto un drošības līdzekļa piemērošanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas – par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu