Vācija bažījas par pilnīgu Krievijas gāzes piegādes pārtraukšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bundesnetzagentur vadītājs Klauss Millers
Bundesnetzagentur vadītājs Klauss Millers Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas federālā tīklu aģentūra (BNetzA) bažījas par pilnīgu gāzes piegādes pārtraukšanu no Krievijas un aicina valsts iedzīvotājus taupīt enerģiju. Šādu paziņojumu BNetzA vadītājs Klauss Millers izteicis intervijā „Funke Mediengruppe”, kuras fragmenti publicēti sestdien, 2. jūlijā.

No 11. jūlija līdz 21. jūlijam „Nord Stream” AG uz laiku slēgs abus „Nord Stream 1” gāzes vadus, lai veiktu „plānotus apkopes darbus”, ziņo „Deutsche Welle”.

Jautājums ir par to, vai šī apkope nepārvērtīsies par „nepārtrauktu apkopi politisku iemeslu dēļ”, sacīja Millers.

Ja gāzes piegādes no Krievijas „tiks samazinātas uz ilgāku laiku, nāksies nopietnāk runāt par taupību”, sacīja federālās aģentūras vadītājs. Viņaprāt, 12 nedēļas pirms apkures sezonas sākuma jāizmanto, lai tai sagatavotos.

Klauss Millers mudināja Vācijas iedzīvotājus bez kavēšanās pārbaudīt gāzes apkures katlu un radiatoru darbību. „Apkope var samazināt gāzes patēriņu par 10-15 procentiem,” viņš teica. „Labāk darbus veikt tagad, nevis rudenī,” ieteica BNetzA vadītājs. Turklāt, viņaprāt, ģimenēm tagad vajadzētu apspriest, vai „ziemā katrā no mājas istabām jāuztur ierastā temperatūra, vai arī dažās no tām var būt nedaudz vēsākas”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu