Lukašenko apsūdz Ukrainu Baltkrievijas apšaudē un liek mērķēt uz „pretinieku galvaspilsētām”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko
Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/ScanPix

Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apsūdzējis Ukrainu par raķešu izšaušanu uz Baltkrievijas teritoriju un licis saviem bruņotajiem spēkiem mērķēt uz lēmumu pieņemšanas centriem „Minskas pretinieku galvaspilsētās”.

„Mūs provocē. Man jums ir jāziņo: pirms trim dienām, varbūt nedaudz agrāk, viņi no Ukrainas teritorijas mēģināja uzbrukt militāriem mērķiem Baltkrievijas teritorijā. Bet, paldies Dievam, pretgaisa aizsardzības sistēmām „Pantsir” izdevās pārtvert visas Ukrainas bruņoto spēku palaistās raķetes”.

„Es gribu brīdināt vanagus un pateikt jums atklāti: pirms nedaudz mazāk nekā mēneša es pavēlēju bruņoto spēku vienībām mērķēt, kā tagad ir modē teikt, uz lēmumu pieņemšanas centriem jūsu galvaspilsētās ar visām no tā izrietošajām sekām,” viņš teica.

Lukašenka brīdināja, ka, ja tikai Minskas pretinieki uzdrošināsies „dot triecienus, kā viņi plāno, Gomeļai valsts dienvidos, Moziras naftas pārstrādes rūpnīcai, lidlaukiem Luninetsā vai Brestā, atbilde būs tūlītēja, tikai vienas sekundes laikā”.

„Mums ir ko atbildēt, un ne tikai ar to, par ko mēs nesen runājām ar Krievijas prezidentu. Es tam gatavojos jau ilgu laiku. Atcerieties, es runāju par raķešu ražošanu. Es neskatīšos - kas ir kabinetos un kas sēž pilīs. Mēs atbildēsim skarbi un izlēmīgi,” piedraudēja Lukašenko.

Viņš arī sacīja, ka Minskai un Maskavai jābūt gatavām 24 stundu laikā atbildēt uz Rietumu it kā agresīvo rīcību.

Tajā pašā laikā pašpasludinātais prezidents apliecināja, ka Baltkrievija necenšas karot Ukrainā un republikai „šis karš absolūti nav vajadzīgs”.

„Gribu teikt tiem, kas uztraucas, vai Lukašenko tur karos vai nē: klausieties, mēs cīnīsimies - atkārtoju vēlreiz - tikai vienā gadījumā - ja jūs šķērsosiet mūsu zemes pēdējo metru un iebruksiet mūsu zemē,” sacīja Lukašenko.

Tajā pašā laikā pašpasludinātais prezidents pauda uzskata, ka Ukrainas varas iestādes priecātos, ja Baltkrievija iebruktu Ukrainā.

„Viņi būtu priecīgi (es to noteikti zinu), ja mēs tur ienāktu. Viņiem tas ir vajadzīgs, jo tas tika pasūtīts „no turienes”, un viņi nedomā par civiliedzīvotāju nāvēm. Ukrainas politiķiem un prezidentam ir viena politika: jo vairāk ukraiņu mirs, jo vairāk viņš bļaus visai pasaulei par „Krievijas un Baltkrievijas fašistu” zvērībām,” sacīja Lukašenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu