Rīgas peldvietās jūrā ūdens sasilis līdz +19 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki peldas Vecāķu pludmalē.
Cilvēki peldas Vecāķu pludmalē. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas peldvietās, kas atrodas līča krastā, ūdens sasilis līdz +16, +19 grādiem, informēja pašvaldībā.

Daugavgrīvā, Vakarbuļļos un Vecāķos ir aukstākais ūdens Rīgas peldvietās, sasniedzot attiecīgi +16 un +19 grādu siltumu. Sestdien ūdens temperatūra šajās peldvietās bija +14-15 grādi.

Siltākais ūdens ir Bābelīša ezerā, kur tas uzsilis līdz +26 grādiem. Ķīpsalā ūdens ir +22 grādus silts, Ķīšezerā - +23 grādus silts, Rumbulā - +21 grādu silts, bet Lucavsalā - +24 grādu silts.

Kā ziņots, Rīgā ir astoņas oficiālas peldvietas. Jūrā peldvietas ir Daugavgrīvā, Vakarbuļļos un Vecāķos, Daugavā - Rumbulā, Ķīpsalā Lucavsalā un Lucavsalas līcī, kā arī Bābelīša ezerā.

Ir arī neoficiālā peldvieta Ķīšezerā, bet arī tajā, tāpat kā oficiālajās peldvietās, dežurē Rīgas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta darbinieki.

Bulduros ūdens temperatūra pakāpusies līdz 19 grādiem

Ūdens temperatūra Bulduru pludmalē paaugstinājusies no +13 grādiem sestdienas pēcpusdienā līdz +19 grādiem svētdienas pusdienlaikā, liecina Jūrmalas Tūrisma informācijas centra sniegtā informācija.

Majoros un Kauguros ūdens iesilis līdz +17 grādiem.

Iepriekšējās dienās dienvidaustrumu vēja ietekmē ūdens temperatūra Rīgas līča dienvidu piekrastē pazeminājās, savukārt patlaban vējš pūš no ziemeļiem, kas silto ūdens virsējo slāni nes uz krastu.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem svētdien plkst.12 ūdens temperatūra jūrā bija +20 grādi Ventspilī, +15 grādi Kolkā, +14 grādi Rojā, +13 grādi Mērsragā, +18 grādi Daugavgrīvā, +19 grādi Zvejniekciemā un +24 grādi Salacgrīvā.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros +19..+26 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu