Neizdodas atrast "Latvijas valsts mežu" kūdras ieguves biznesa plāna izstrādātājus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) rīkotajā konkursā par kūdras ieguves un produktu ražošanas biznesa plāna izstrādi nav pieteicies neviens pretendents, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā

Līdz ar to iepirkums izbeigts bez rezultāta.

Iepirkuma mērķis bija izstrādāt kūdras ieguves un produktu ražošanas biznesa plānu LVM, izvērtējot kūdras ieguves un tālākas tās pārstrādes un substrātu ražošanas iespējas (pilna cikla ražošanas process). Kā mērķa tirgus norādīta kūdras ieguve un produktu ražošana Latvijas valsts teritorijā, ražotu produktu realizācijas tirgus - starptautiska tirdzniecība.

Biznesa plāna izstrādes mērķis bija sagatavot uz pamatotiem faktiem, argumentiem un aprēķiniem balstītu informāciju, lai LVM varētu pieņemt argumentētus un pamatotus lēmumus par turpmāko saimniecisko darbību un tās attīstību kūdras resursu apsaimniekošanā.

Sagatavojot biznesa plānu, tā izstrādātājam bija veicama analīze un aprēķini, lai, balstoties uz tiem, LVM varētu pieņemt lēmumu par turpmāko saimniecisko darbību kūdras resursu apsaimniekošanā.

Jau ziņots, ka LVM pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 405,295 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas pieauga par 71,4% - līdz 130,354 miljoniem eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu