Ķīnas prezidents esot noraidījis Putina uzaicinājumu apmeklēt Krieviju; Kremlis to noliedz

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kremlis noraidījis Japānas laikraksta “Yomiuri Shimbun” publiskoto informāciju, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins atteicies no Krievijas diktatora Vladimira Putina uzaicinājuma apmeklēt Krieviju, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā otrdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, informācija par to, ka Sji noraidījis uzaicinājumu doties vizītē uz Krieviju, neatbilstot patiesībai.

Viņš norādīja, ka Putins saņēmis uzaicinājumu apmeklēt Ķīnu, bet Sji saņēmis uzaicinājumu apmeklēt Krieviju. Šīs vizītes pagaidām nav ieplānotas, jo Ķīnā joprojām ir spēkā Covid-19 pandēmijas apkarošanai ieviestie ierobežojumi.

Peskovs uzsvēra, ka abas šīs vizītes notikšot tad, kad situācija to atļaušot.

“Yomiuri Shimbun”, atsaucoties uz avotiem diplomātu aprindās, ziņoja, ka Putins Ķīnas prezidentu vizītē uz Krieviju uzaicinājis 15.jūnijā, tomēr Sji viņam atbildējis, ka šādu vizīti tuvākajā laikā būšot sarežģīti īstenot Covid-19 pandēmijas dēļ.

Japānas laikraksts ziņo, ka Sji vizīte Krievijā varētu vēl vairāk palielināt saspīlējumu Ķīnas attiecībās ar ASV un Eiropu.

Sji un Putins klātienē pēdējo reizi tikās Pekinas Olimpiādes atklāšanā šā gada februārī. Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma Sji ārpus Ķīnas nav izbraucis ne reizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu