Video Lomažs: Pēc uzvaras pār Serbiju Luka ģērbtuvē sāka raudāt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki (centrā) mačā pret serbiem.
Luka Banki (centrā) mačā pret serbiem. Foto: FIBA Europe

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc pagājušajā nedēļā izcīnītās vēsturiskās uzvaras pār Serbiju ģērbtuvē esot izplūdis asarās, basketbola leģendas Valda Valtera vadītajā raidierakstā "Nedeļas karstās naglas" sacīja valstsvienības līderis Rihards Lomažs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" vairāk nekā 10 tūkstošu skatītāju (10 065) klātbūtnē pirmo reizi vēsturē pārspēja Serbijas valstsvienību, izcīnot svarīgu uzvaru 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase nodrošināja pirmo vietu A grupā, un komandai trīs uzvaras nāks līdzi uz Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošo kārtu.

Pēc konkrētās kvalifikācijas kārtas noslēguma savās pārdomās par to raidierakstā "Nedēļas karstās naglas" dalījās Lomažs, kurš bija izteikts Latvijas komandas līderis uzbrukumā šajā ciklā. 

Basketbolists pauda, ka pēc zaudējuma bulgāriem pagājušā Eiropas čempionāta kvalifikācijas finiša nogrieznī, kas nozīmēja netikšanu uz meistarsacīkšu finālturnīru, katrs no komandas spēlētājiem pie sevis apdomāja notikušo. Ļoti pozitīvu grūdienu esot devusi pagājušajā vasarā notikusī priekškvalifikācija, kurā komandu pārstāvēja arī Dāvis Bertāns.

Pēc vēsturiskā panākuma pār Serbiju allaž runātīgajam Latvijas komandas galvenajam trenerim Lukam Banki esot trūcis vārdu.

"Priekškvalifikācija mums palīdzēja motivēties no jauna. Saprast, kur mēs esam, nevis dzīvot kaut kādos sapņos. Luka ir fantastisks cilvēks! Pēc spēles pret Serbiju viņš sapulcē ģērbtuvē nevarēja atrast vārdus, palika emocionāls. Pateikšu godīgi - sāka raudāt. Tas arī komandai iedeva papildu enerģiju, emocijas, uzticību. Viņam tas ir darbs, maizīte. Bet tad, kad atbrauc džeks no Itālijas un viņam tiešām rūp - to spēlētāji redz," sacīja Lomažs.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīgs no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu