"Ukrainas liktenis izšķirsies Donbasā": Doneckas apgabala gubernators aicina iedzīvotājus evakuēties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko aicinājis apgabala iedzīvotājus evakuēties, lai tādējādi palīdzētu uzsverot, ka cilvēku izvešana no Doneckas apgabala nepieciešama, lai glābtu dzīvības un ļautu Ukrainas armijai labāk aizsargāt pilsētas no Krievijas armijas uzbrukumiem. Kirilenko uzskata, ka Ukrainas valsts liktenis izšķiršoties Donbasā.

Šādu viedokli Kirilenko paudis preses konferencē Kramatorskā, kur atrodas Ukrainas bruņoto spēku reģionālais štābs, vēsta aģentūra “Associated Press”.

“Visas valsts liktenis izšķirsies Doneckas apgabalā. Kad cilvēku būs mazāk, mēs varēsim vairāk koncentrēties uz ienaidnieku un mūsu pamatmērķu sasniegšanu,” izteicās Kirilenko.

“Associated Press” norāda, ka gubernatora aicinājums iedzīvotājiem var kļūt par vienu no masveidīgākajām evakuācijām kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī, jo runa ir par 350 000 cilvēku.

Šobrīd nav skaidrs, vai lielākā daļa apgabala iedzīvotāju vispār gribēs evakuēties un vai to būs iespējams izdarīt droši.

Jūlija sākumā Krievijas okupācijas karaspēks ieņēma Luhanskas apgabala pilsētu Lisičanksu, kas ir viena no lielākajām apgabala pilsētām. Okupantu kontrolē tagad atrodas teju viss Luhanskas apgabals. Frontes līnija uz rietumiem no Lisičanksas tagad atrodas uz Luhanskas un Doneckas apgabalu robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu