Ceturtdien saule mīsies ar mākoņiem, vietām gaidāms īslaicīgs lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziedoši jasmīni.
Ziedoši jasmīni. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien, 7.jūlijā, Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un tikai vietām - ar lielāku varbūtību valsts centrālajā daļā - gaidāms īslaicīgs lietus.

Sinoptiķi prognozē, ka vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+23 grādiem.

Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, iespējams īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, lietus mākoņi izraisīs mainīga virziena vēju. Gaiss sasils līdz +22 grādiem.

Agrā ceturtdienas rītā daudzviet Latvijā ir skaidras debesis, vietām ir mākoņi, tai skaitā atsevišķi lietus mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns vējš, pārsvarā no dienvidrietumiem.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +8..+13 grādi, Liepājā līdz +17 grādiem. Deviņos rītā temperatūra sasniegs +15..+19 grādus.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, dienvidrietumu vējš 2-4 metri sekundē, gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +9 grādi lidostā un +12,5 grādi pilsētas centrā.

Rietumos, ziemeļos un austrumos no Latvijas atrodas zema spiediena apgabali, dienvidos - augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens Latvijā 1011-1013 hektopaskāli jūras līmenī.

Vietām valsts centrālajā un austrumu daļā, arī Rīgā, spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +16..+21 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.jūlijā bija +40 grādi Itālijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -2 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos un Alpos.

Foto: Ķemeru parkā zied rozes 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu