Video ⟩ Policists izglābj no Salu tilta Daugavā ielēkušu vīrieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānuzņēmums no Valsts policijas video
Ekrānuzņēmums no Valsts policijas video Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā, 28. jūnijā, neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes (RPP DŪCAP) glābējs saņēma informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem par kādu vīrieti, kurš taisās lēkt Daugavā no Salu tilta.

Apsekojot Mazās Daugavas ūdenstilpi pie Salu tilta, RPP DŪCAP glābējs neatrada nevienu personu pie tilta vai ūdenī, tādēļ nekavējoties devās uz Daugavu, kur pamanīja kuteri ar cilvēkiem, kuri bija pametuši ūdenī esošai personai glābšanas riņķi, kuru cietušais vīrietis brīžiem satvēra un atlaida.

RPP DŪCAP darbinieks, tuvojoties ūdenī esošai personai, pamanīja, ka vīrietis atlaidis glābšanas riņķi un lēnām iet zem ūdens. Reaģējot uz situāciju, darbinieks saķēra vīrieti aiz kājas un ievilka to laivā. Cietušais vīrietis bija pie samaņas.

Slīkstošā persona steidzīgi nogādāta krastā un nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādei, lai apskatītu viņu un sniegtu palīdzību. Tāpat RPP DŪCAP darbinieku un cietušo personu krastā sagaidīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji un Valsts policijas darbinieki.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, šajā gadā izglābto slīkstošo personu skaits ir ievērojami pieaudzis. Pagājušajā gadā izglābtas 5 slīkstošas personas Rīgas peldvietās, taču šogad no 1. janvāra līdz 5. jūlijam izglābtas 10 slīkstošas personas. Tādēļ Rīgas pašvaldības policija atgādina būt uzmanīgiem pie ūdenstilpēm un peldēties vietās, kuras nepārtraukti uzrauga RPP glābēji, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu palīdzību ikvienam peldētājam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu