Nākamnedēļ Rīgā ieradīsies Latvijas goda konsuli no 37 pasaules valstīm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrijas ēka
Ārlietu ministrijas ēka Foto: LETA

Ārlietu ministrija (ĀM) no 11.jūlija līdz 13.jūlijam organizēs 10.Latvijas goda konsulu sanāksmi, informēja ĀM.

Sanāksmē goda konsuli tiks informēti par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm, drošības politikas un finanšu sektora stabilitātes jautājumiem, divpusējās ekonomiskās un kultūras sadarbības iespējām, kā arī iepazīstinās ar konsulārā darba aktualitātēm. Pēc ĀM paustā, paredzēts, ka sanāksmē piedalīsies vairāk nekā 70 Latvijas goda konsuli no 37 valstīm.

Sanāksmes dalībniekus 11.jūlijā uzrunās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), aizsardzības ministrs Atis Pabriks (AP) un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Goda konsuli arī tiksies ar Finanšu izlūkošanas dienesta un Latvijas Bankas pārstāvjiem. Savukārt Rīgas pilī konsulus uzņems Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi.

Savukārt 12.jūlijā sanāksmes dalībniekiem plānotas tikšanās ar Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvjiem, kā arī sarunas par Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras sadarbības piedāvājumiem. Par aktualitātēm informēs Centrālā vēlēšanu komisija.

Goda konsuli apmeklēs Mežaparka Lielo estrādi un tiksies ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Edvardu Smiltēnu (LRA). Kultūras programmu bagātinās deju ansamblis "Zelta sietiņš" un iespēja aplūkot Nacionālā mākslas muzeja izstādi "Purvītis".

13.jūlijā goda konsuli kopā ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu (K) un akciju sabiedrības "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētāju Jāni Griguli ar vilcienu dosies uz Tukumu, apmeklēs Šlokenbekas muižu un iepazīs vienu no lielākajiem moderno fasāžu ražotājiem Baltijas reģionā SIA "Skonto Plan Ltd". Savukārt Sabilē ciemiņiem būs iespēja viesoties Mākslas, kultūras un tūrisma centrā, kas atrodas rekonstruētajā sinagogas ēkā, un Kalnmuižas pilī.

ĀM atzīmēja, ka Latvijas goda konsulu sanāksmes notiek reizi divos gados un tiek organizētas kopš 2002.gada.

Latvijas goda konsuli valsts intereses pārstāv visos pasaules reģionos - Eiropā, Amerikā, Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Latvijai dažādās pasaules valstīs ir vairāk nekā 170 goda konsulu.

Goda konsuls Latvijas uzdevumā veic valsti reprezentējošas un konsulāras funkcijas. Latvijas goda konsuli amata pienākumus veic brīvprātīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu