Kāpēc Krievijas futbola Superkausa laikā fani izsvilpa grupu "Bi-2"?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Krievijas futbola Superkausā, par kuru cīnījās komandas "Spartak" un "Zenit", uzstājās populārā rokgrupa "Bi-2" no Krievijas. Saskaņā ar informāciju vairākos prokremliskos "Telegram" kanālos, grupa uzstāšanās laikā tikusi izsvilpta, vēstī raidsabiedrība BBC.

"Bi-2" pirms spēles bija paredzēts iesildīt publiku. Grupas līderis Ļova aplika sarkanbaltu šalli "Spartak" raksturīgajās krāsās. Tālāk sekoja Šura ar šalli "Zenit" krāsās.

Ksenija Sobčaka savā Telegram kanālā dalījās ar fragmentu no koncerta.

"Bet fani nenovērtēja "Bi-2" sniegumu, kā jūs varat dzirdēt. Varbūt vainīga "Spartak" šalle ap mūziķa kaklu. Vai varbūt tāda ir tautas nostāja," rakstīja Sobčaka, dodot mājienus par koncerta atcelšanu Omskā un skandālu saistībā ar "Za President" baneri.

Patiešām, vairākos video no Superkausa redzams, kā stadions ūjina un izsvilpj, mūziķiem kāpjot uz skatuves. Šajos video nav iespējams līdz galam saprast, kas tieši sadusmoja fanus.

Taču valdību atbalstošie mediji un sabiedrība ātri to sasaistīja ar grupas nostāju Ukrainas kara sakarā. Nikolajs Baskovs paspēja nokomentēt notikušo. Viņš uzskata, ka Ļova un Šura no "Bi-2" saņēma to, ko bija pelnījuši. "Krievijas tautu nedrīkst nodot!" viņš uzrakstīja.

"Bi-2" grupas dalībnieki skandālu pagaidām nav komentējuši. Oficiālajā grupas "Facebook" lapā ir tikai ievietota ziņa: "Sanktpēterburga, paldies! Uzstājāmies "Super Bowl" un tajā pašā laikā paveicām labu darbu – mača ieņēmumi tiks ziedoti labdarībai!"

Atgādinām, ka Krievijas grupa "Bi-2" iepriekš atteikusies parādīties uz reklāmas "Za President" un uzstāties uz Krievijas karoga fona Omskas "Red Star" stadionā. Koncerts tika atcelts 15 minūtes pirms sākuma. Mūziķi skaidroja, ka administrācija publiku zālē neielaida.

Tad "Bi-2" skaidroja, ka viņi ievēro jēdzienu "bez politikas", un uz viņu koncertiem nākot dažādi cilvēki. Pēc tam grupas koncerti tika atcelti arī citās Krievijas pilsētās – tostarp Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu