Dzeltenais brīdinājums: otrdien gaidāms spēcīgs lietus

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 12. jūlijā, ciklons Latvijai atnesīs spēcīgu lietu un vēju, vietām gaidāms arī pērkona negaiss.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) par gaidāmajiem laikapstākļiem izsludinājis arī dzelteno brīdinājumu, kas ir spēkā no 11. jūlija pulksten 21 līdz 12. jūlija pulksten 9 rītā. VUGD arī informē, ka 12. jūlijā Latvijas centrālajos rajonos gaidāms stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu 20-35 milimetri.

Kā teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, tiesa, ja plānojat aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem. LVĢMC aicina būt informētiem par gaidāmajām izmaiņām un lieki nepakļaut sevi riskam.

Lietus sāksies naktī no valsts austrumiem. Kurzemē naktī un no rīta nav gaidāmi nokrišņi. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +13..+18 grādiem.

Dienā visā valstī palaikam līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš valsts centrālajā un rietumu daļā brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, piekrastē vietām līdz 21 metram sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +18..+23 grādi.

Rīgā otrdien apmāksies debesis un palaikam līs, iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss. No rīta un dienā gaidāmas ziemeļu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra no rīta pazemināsies līdz +17 grādiem un pēcpusdienā paaugstināsies līdz +21 grādam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu