"Tad, kad mēs sākām "Positivus" festivālu, tad viens paziņa man teica: "Ja tu gribi, lai tavs pasākums nomirst, nosauc to par festivālu." Uz to brīdi tādas bija festivālu tradīcijas," stāsta "Positivus" festivāla pamatlicējs Ģirts Majors 14. "Positivus" festivāla, kas pirmoreiz norisināsies Rīgā, priekšvakarā.

Ja salīdzina Salacgrīvas teritoriju ar Lucavsalu – kādas Lucavsalai ir priekšrocības?

Galvenā lieta - viegla nokļūšana. It īpaši ārzemju viesiem. Cilvēkiem ir jāsaprot, ka Eiropā festivāli parasti ir pie lielajām pilsētām vai to teritorijās. Tādi festivāli, kas atrodas tālāk par 50 kilometriem no pilsētas, ir faktiski uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.

Un tā ir lielā mērā atbilde tam, cik svarīgi ir būt infrastruktūru tuvumā, jo tas padara visu vieglāk uzbūvējamu, izpildītājiem vieglāk atbraukt, un tas pats arī ar publiku.

Salacgrīvā, protams, tas bija izcils un liels kempingu festivāls, bet šobrīd cilvēki nav gatavi dzīvot kempingos. Ņemot vērā ceļojumu dārdzību, auto izmaksas, nokļūšana vien būtu daudz sarežģītāka nekā pirms trim gadiem.

Redz, kad veidojās mūsu festivāls, tas kempings bija ļoti liela eksotika un kalpoja kā magnēts ļoti lielai publikas daļai. Mūsdienu jaunatnei tas vairs nav tik aktuāli. Viņi dod izvēli par labu "airbnb" dzīvokļiem un tusiņiem augstākā komfortā.

Tas viss ir mainījies, tāpēc par lietām nevajag spriest tikai pēc sevis, jo, ja mēs aicinātu tikai savus mīļākos māksliniekus, tad mēs arī nekad nesasniegtu tik lielus pasākumus.

Vai bez Lucavsalas tika izskatītas arī citas lokācijas?

Mēs teorētiski izskatījām, bet, tā kā mēs Lucavsalā esam rīkojuši vairākus lielos koncertus, tā teritorija bija vislabāk pazīstama, tāpēc mēs zinājām, ka tā būs vispiemērotākā.

Pilsētās par skaļu mūziku un trokšņošanu naktīs ir citi likumi un tikumi - kā festivāls norisināsies pēc pulksten 23?

Šis ir vēl viens zaudējums, pārceļot festivālu uz Rīgu, - tas nevar būt diennakts festivāls!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp