Daugavpilī pamestā dzīvoklī likumsargi uziet marihuānas audzētavu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Marihuāna. Ilustratīvs foto.
Marihuāna. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

4.jūlijā Daugavpilī pamestā dzīvoklī Valsts policija (VP) uzgājusi marihuānas audzētavu, informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

VP savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar nelegālu marihuānas audzēšanu. Operatīvās informācijas pārbaudei VP LRP Daugavpils iecirkņa policisti veica kratīšanu kādā neapdzīvotā dzīvoklī, kuras rezultātā tika uzieta nelikumīga marihuānas audzētava.

Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti 29 augoši, marihuānas augiem līdzīgi, stādi, kā arī aptuveni 2285 grami zaļganbrūnas, izkaltētas augu izcelsmes vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna, un 3030 grami neizžāvētas augu izcelsmes vielas, skaidro Kursīte. Kratīšanas laikā tika izņemts arī audzēšanai nepieciešamais aprīkojums.

Turpat notikuma vietā tika aizturēta arī iespējamā vainīgā persona - 1978.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Kursīte informē, ka pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Personai par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 256.panta 2.daļas - par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu