Pēc Kremļa pasūtījuma veikta slepena Krievijas iedzīvotāju aptauja par attieksmi pret karu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas valsts kontrolētais sabiedriskās domas izpētes centrs (VCIOM) pēc Kremļa pasūtījuma jūnija beigās veicis slepenu iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu sabiedrības attieksmi pret Krievijas sākto karu Ukrainā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”, kura rīcībā nonākuši šīs aptaujas rezultāti.

Aptaujas dalībniekiem tika uzdots viens jautājums: “Vieni saka, ka karadarbība Ukrainā jāaptur pēc iespējas drīzāk. Citi uzskata, ka kaujas darbības šobrīd apturēt nevajag. Kāds viedoklis jums ir tuvāks - pirmais vai otrais?”

Cik daudz cilvēku piedalījās šajā aptaujā, nav zināms.

Tomēr, kā liecina “Meduza” rīcībā esošā informācija, 30% respondentu atbildējuši, ka karadarbība Ukrainā jāaptur pēc iespējas drīzāk.

13% respondentu nevarēja atbildēt uz šo jautājumu, bet 57% respondentu uzskata, ka karš ir jāturpina.

Kā atklāj aptaujas rezultāti, atbalsts Krievijas sāktajam karam pieaug, pieaugot respondentu vecumam.

Vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem kara pārtraukšanu atbalsta 56%, bet turpināšanu - tikai 19%. Vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem kara pārtraukšanu atbalsta 43%, bet turpināšanu - 41% respondentu.

Tikmēr vecuma grupā virs 60 gadiem kara turpināšanu atbalsta jau 72% respondentu.

Šīs aptaujas rezultātus VCIOM nav publiskojis. VCIOM pārstāji šo jautājumu nekomentēja. Tāpat to komentēt atteicās arī Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu