Kā Kārlis Bardelis no Somālijas pirātiem izbēga (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākajā raidījuma Ātruma cilts sērijā galvenais viesis ir viens no visu laiku dullākajiem latviešiem – Kārlis Bardelis, kurš tikko airu laivā viens pats šķērsojis Indijas okeānu.

Kārļa piedzīvojumiem gadu gaitā sekojusi visa pasaule – šis ir viņa trešais okeāns pēc Klusā un Atlantijas okeānu pārairēšanas. Šoreiz sānviļņa apgāzta laiva un pārlūzusi stūre bija izaicinājumi, bet ceļojums neplānoti beidzās brīdī, kad vējš iepūta laivu Somālijā, kur pārvietošanās nav droša. Kārlim veiksmīgā kārtā ar vietējo glābēju palīdzību izdevās izvairīties no pirātu gūsta, bet tā arī bija pēdējā reize, kad viņš redzēja savu laivu, kas ir bijusi viņa mājvieta gadiem ilgi.

No laivas Kārlis līdzi paņēmis somu ar rāciju, automātisko identificēšanas sistēmu, kas sūta signālu apkārtējiem kuģiem, evakuācijas boju, kas tika iedarbināta pie Somālijas krastiem, kā arī raidītāju, kas atbild uz sekotāju jautājumu: "Kur ir Kārlis?"

Kārļa Bardeļa ceļojums apkārt zemeslodei bez motora un burām vēl nav noslēdzies. Kur dullais latvietis plāno doties tālāk, skaidrosim jaunajā Ātruma cilts sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu