Krievijā īslaicīgi aizturēta bijusī propagandiste Ovsjaņņikova (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievu žurnāliste Marina Ovsjaņņikova, kas televīzijas tiešraidē parādījās ar plakātu, protestējot pret karu Ukrainā, aizturēta pēc jaunas protesta akcijas, svētdien ziņo mediji.

Fotogrāfijās, kas svētdien publicētas Ovsjaņņikovas "Telegram" kanālā, redzams, kā policisti sēdina viņu mikroautobusā. Policija esot ieradusies viņas dzīvesvietā Piemaskavā.

Tiek ziņots, ka viņa nogādāta vienā no Maskavas policijas iecirkņiem.

Nevalstiskā organizācija "OVD Info", kas veic Krievijas politieslodzīto uzskaiti, atsaucoties uz Ovsjaņņikovai piešķirto advokātu, vēsta, ka vēlāk viņa atbrīvota.

Piektdien Ovsjaņņikova izplatīja fotogrāfijas, kurās viņa redzama pie Kremļa ar plakātu, uz kura rakstīts: "Putins ir slepkava".

Uz plakāta arī norādīts, ka Ukrainā jau nogalināti 352 bērni (šo skaitli nosaukusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra), kam seko jautājums: "Cik daudz bērniem vēl jāmirst, lai jūs apstātos?"

Šobrīd nav zināms, kad šī protesta akcija notikusi un cik ilgi Ovsjaņņikova nostāvējusi ar šo plakātu.

Parasti Krievijas policija šādas protesta akcijas pārtrauc dažu minūšu laikā un uzreiz aiztur protestētājus.

Ovsjaņikova iepriekš gadiem ilgi bijusi redaktore Krievijas propagandas kanālā "Pervij kanal" ("Pirmais kanāls").

14.marta vakarā tiešraides ziņu programmas "Vremja" ("Laiks") laikā, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās Ovsjaņņikova ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

Vēl pirms akcijas Ovsjaņņikova ierakstīja video, kurā atvainojās par piedalīšanos propagandā un aicināja apturēt karu Ukrainā. Video tika publicēts sociālajos medijos.

Pēc šīs protesta akcijas Ovsjaņņikova tika aizturēta, un tiesa viņai piesprieda 30 000 rubļu (aptuveni 250 eiro) lielu naudas sodu. Publiskajā telpā izskanējušas dažādas versijas par Ovsjaņņikovas motivāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu