Rohasa trešo reizi triumfē pasaules čempionātā trīssoļlēkšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Julimara Rohasa
Julimara Rohasa Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas sportiste Julimara Rohasa pirmdien Jūdžinā trešo reizi kļuva par pasaules čempioni trīssoļlēkšanā.

Rohasa, kura triumfēja Tokijas olimpiskajās spēlēs ar jaunu pasaules rekordu 15,67 metri, pasaules meistarsacīkstēs īstenoja sesto tālāko lēcienu vēsturē, nodrošinot zelta godalgu ar sasniegtiem 15,47 metriem.

Venecuēliete pasaules čempionātā triumfēja arī 2017. un 2019. gadā.

Otro vietu ar 14,89 metriem izcīnīja Jamaikas sportiste Šenieka Riketsa, bet amerikāniete Tori Frenklina tika pie bronzas (14,72).

Tikmēr septiņcīņā divkārtējā olimpiskā čempione Nafi Tiama apliecināja savu favorītes statusu un izcīnīja zeltu ar summā sakrātiem 6947 punktiem, nodrošinot čempiontitulu pēdējā disciplīnā.

Anuka Vetere no Nīderlandes ar 6867 punktiem tika pie sudraba godalgas, kamēr labāko trijnieku noslēdza ASV daudzcīņniece Anna Hola, kura sakrāja 6755 punktus.

Vēl katarietis Mutazs Esa Baršims spēja sasniegt labāko rezultātu augstlēkšanā, izcīnot trešo pasaules čempiona titulu. Viņš savā labākajā mēģinājumā pārlēca 2,37 metru atzīmi.

Dienvidkorejietis Vu Sanhjaks ar 2,35 metriem tika pie sudraba, kamēr bronzu izcīnīja Ukrainas sportists Andrijs Procenko ar 2,33 metrus augstu lēcienu.

Divkārtējais olimpiskā čempione Kenijas skrējēja Feita Kipjegona triumfēja 1500 metru skrējienā, esot vadībā jau no skrējiena sākuma un sasniedzot finišu trīs minūtēs un 52,96 sekundēs.

Etiopiete Gudafa Cegaja, kura šogad triumfēja 1500 metru skrējienā pasaules čempionātā telpās, ar rezultātu trīs minūtes un 54,52 sekundes ierindojās otrajā pozīcijā, bet trešā, finišējot trīs minūtēs un 55,28 sekundēs, bija Lora Muira no Lielbritānijas.

Tikmēr 3000 metru kavēkļu skrējienā Marokas vieglatlēts Sufiane el Bakali pārtrauca 15 gadus ilgo Kenijas skrējēju dominanci šajā disciplīnā meistarsacīkstēs un, finišējot astoņās minūtēs un 25,13 sekundēs, izcīnīja zeltu.

Ar otro vietu nācās samierināties Lameham Girmam no Etiopijas, kurš finišu sasniedza gandrīz sekundi vēlāk - astoņās minūtēs un 26,01 sekundē. Labāko trijnieku noslēdza kenijietis Konseslus Kipruto.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā, Oregonā, norisināsies līdz 24. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu