ANO: Cilvēce ir "kolektīvas pašnāvības" priekšā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs paziņojis, ka cilvēce ir “kolektīvas pašnāvības” priekšā, ar to domājot pēdējā laika klimata katastrofas, to skaitā meža ugunsgrēkus un grūti paciešamos karstuma viļņus visā pasaulē.

Ģenerālsekretārs savu paziņojumu izteicis pēc tam, kad Lielbritānija brīdināja par visu laiku svelmainākās reģistrētās dienas tuvošanos, kad temperatūra varētu sasniegt pat 41 grādu pēc Celsija skalas, vēsta "UPI".

“Pusi cilvēces apdraud plūdi, sausums, spēcīgas vētras un meža ugunsgrēki. Neviena nācija nav imūna. Tomēr mēs joprojām turpinām barot savu fosilā kurināmā atkarību. Mums ir izvēlēs iespējas: kolektīva rīcība vai kolektīvā pašnāvība,” paziņojumā teica Gutērrešs.

Tikšanās laikā Berlīnē Gutērrešs uzrunājis 40 valstu pārstāvjus, kas bija sapulcējušies, lai spriestu par klimata krīzi un citām nopietnām pasaules problēmām.

Lielbritānija pirmo reizi izsludinājusi arī sarkano brīdinājumu, kas nozīmē, ka lielais karstums var būt bīstams cilvēka dzīvībai.

Liels karstuma vilnis pārņēmis arī Eiropas dienvidus, kur gaisa temperatūra pārsniedz 40 grādus pēc Celsija. Francijā, Portugālē, Spānijā un Grieķijā plosās mežu ugunsgrēki, kuru dēļ evakuēties nācies tūkstošiem cilvēku.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu