Turpina meklēt "Latvijas pasta" valdes locekli ar atbildību tehnoloģiju jomā; mēnešalga 7362 eiro pirms nodokļiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka.
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasta" padome izsludinājusi atkārtotu konkursu uz uzņēmuma valdes locekļa ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā jeb tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktora amatu, jo iepriekšējā konkursā nepieteicās neviens atbilstošs kandidāts, informē "Latvijas pasta" padomes pārstāvji.

Pretendenti pieteikumu konkursam uz digitālās transformācijas pārvaldes direktora amatu var iesniegt līdz augusta beigām.

Iepriekš izsludinātajā konkursā tika atlasīti kandidāti valdes priekšsēdētāja amatam un trīs valdes locekļu amatiem - finanšu vadībā, biznesa attīstībā un operacionālas darbības vadībā. Gala lēmums par jau atlasītajiem kandidātiem tiks publiski izziņots aptuveni trīs mēnešu laikā.

Pavasarī izsludinātajā konkursā uz vakantajiem valdes priekšsēdētāja un četriem valdes locekļu amatiem tika saņemti 78 pieteikumi, tostarp 23 pretendenti pieteica kandidatūru uz diviem amatiem, septiņi pretendenti - uz trim amatiem, bet viens pretendents - uz četriem amatiem.

Uz konkursa ceturto kārtu komisija izvirzīja 11 kandidātus valdes priekšsēdētāja un trīs valdes locekļu amatiem, kā arī nolēma nevirzīt nevienu kandidātu valdes locekļa amatam ar atbilstību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā.

Konkursa ceturtajā kārtā notika kandidātu padziļināta vadības kompetenču novērtēšana un komisija padomei galīgā lēmuma pieņemšanai izvirzīja divus kandidātus katrā attiecīgajā jomā. Pēc informācijas saņemšanas no valsts drošības iestādēm padome pieņems gala lēmumu par valdes locekļu iecelšanu amatā.

"Latvijas pasta" padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda pauž gandarījumu, ka izsludinātais konkurss pulcēja gana plašu pretendentu loku, pie tam vairums bija tiešām spēcīgi kandidāti ar labu pieredzes un zināšanu bāzi.

"Pozitīvs lēmums tika pieņemts par četriem valdes amatu kandidātiem, savukārt valdes locekli tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā turpinām meklēt. Mums ir ļoti būtiski, lai šī amata kandidātam ir iepriekšēja pieredze pārmaiņu vadībā produktu un pakalpojumu digitālās transformācijas un automatizācijas jomā, kā arī motivācija, izpratne un redzējums par digitalizācijas un automatizācijas būtisko lomu biznesa un produktu attīstībā," norāda Dūda.

Tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktora valdes amats izveidots, lai nodrošinātu efektīvu, ērtu, pieejamu un uz aktuālajām klientu vajadzībām orientētu pasta un loģistikas pakalpojumu sniegšanu, izmantojot inovatīvu pieeju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu un attīstību. Jaunā valdes locekļa galvenie pienākumi būs vadīt un pārraudzīt tehnoloģijas, tehnoloģiskos procesus un to efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, kā arī veidot digitālo transformāciju, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas realizēšanu, mērķu un darbības rādītāju sasniegšanu.

Pretendentiem, kuri tiks virzīti tālāk par otro vērtēšanas kārtu, būs jāsagatavo stratēģiskais redzējums par "Latvijas pasta" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai atbilstoši tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomai.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" padome 2022.gada marta sākumā izsludināja konkursu uz uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un četru valdes locekļu amatiem.

Valdes priekšsēdētāja jeb galvenā izpilddirektora (CEO) atbildībā būs uzņēmuma, komandas un iesaistīto pušu vadība.

Valdes locekļa ar atbildību finanšu vadības jomā jeb galvenā finanšu pārvaldes direktora pienākumi paredz uzņēmuma finanšu jautājumu vadīšanu.

Valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā jeb biznesa attīstības pārvaldes direktors būs atbildīgs par kapitālsabiedrības ieņēmumiem, kā arī par visu produktu un pakalpojumu pārdošanu.

Valdes locekļa ar atbildību operacionālās darbības vadības jomā jeb biznesa operacionālās vadības direktora pienākumi ietvers ar kapitālsabiedrības un tās meitasuzņēmumu darbību saistītā materiāltehniskā nodrošinājuma efektīvu un kvalitatīvu vadīšanu un pārraudzīšanu, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas, mērķu un darbības rādītāju.

Savukārt valdes loceklis ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā jeb tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktors vadīs un pārraudzīs tehnoloģijas un tehnoloģiskos procesus un to efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, tehnoloģiju attīstību, kā arī digitālo transformāciju.

Mēneša bruto atlīdzība valdes loceklim noteikta 7362 eiro apmērā, bet valdes priekšsēdētājam - 8180 eiro.

"Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 105,3 miljoni eiro, kas ir par 11,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi sasniedza 1,2 miljonus eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu