Kaut gan Kontinentālā hokeja līga (KHL) arī pēc 24. februārī uzsāktā masīvā  Krievijas iebrukuma Ukrainā turpina savu darbību, Rīgas "Dinamo" tajā vairs nepiedalīsies. Atklāts gan paliek jautājums, vai šāda komanda vispār vēl pastāvēs, kā arī - kur tā spēlēs?

Rīgas "Dinamo", kādu to zinām 21. gadsimtā, dibināja 2008. gadā, lai komanda spēlētu Krievijas atklātajā čempionātā jeb Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Komandas budžetu gandrīz pilnībā visas 14 sezonas veidoja nauda no Krievijas, visbiežāk "koferīti" deva "Gazprom" vai kāds tās meitasuzņēmums.

Pēc Vladimira Putina 24. februārī sāktā masveida iebrukuma Ukrainā "Dinamo" vadoņi kādu laiku klusēja, bet galu galā 27. februārī paziņoja, ka izstājas no visām KHL struktūrām. Tiesa, vēl šobrīd, atverot Rīgas "Dinamo" mājaslapu tīmeklī, augšējā stūrī saite aizvedīs līdz KHL lapai..

Nesen neoficiāli izskanēja, ka "Dinamo" veidojums tomēr līdz galam nepazudīs - esot vēlme spēlēt Latvijas čempionātā jeb "Optibet" hokeja līgā (OHL).

 Kluba padomes priekšsēdis, bijušais Valsts drošības komitejas (VDK) darbonis Juris Savickis telefonsarunā KLIK apstiprināja, ka tiek strādāts pie tā, lai klubs tik tiešām rudenī spēlētu OHL.

"Gribētu spēlēt Latvijas čempionātā, bet...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp