Piektdien Latvijā gaidāma, iespējams, jūlija karstākā diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, 22. jūlijā, gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +27..+32 grādus, par dažiem grādiem mazāk būs Kurzemes rietumu piekrastē, prognozē sinoptiķi.

No sestdienas laiks kļūs vēsāks, līdz ar to piektdiena būs nedēļas un, iespējams, arī visa mēneša karstākā diena. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par stipru karstumu.

Pūtīs lēns vējš, Kurzemē gaidāms arī mērens jūras vējš. Laiks saglabāsies sauss un saulains. Kurzemē palielināsies mākoņu daudzums, vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Rīgā piektdien gaidāmas skaidras debesis, pūtīs lēns dienvidu vējš un gaiss sakarsīs līdz +31 grādam.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1015-1017 hektopaskāli jūras līmenī.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties saulē.

Piektdienas rītā visā Latvijā ir skaidrs laiks, liecina meteoroloģiskā informācija.

Valda lēns vējš un bezvējš. Dažviet izklīst migla.

Gaisa temperatūra piecos rītā atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +11,7 grādiem Madonā līdz +19,5 grādiem Ventspils ostā. Ventspils lidostas termometrs tobrīd rādīja +13 grādus.

Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +21..+25 grādi.

Rīgā skaidrs rīts, pūš viegls dienvidu vējš. Gaisa temperatūra plkst.5 bija +14 grādi starptautiskajā lidostā un +18..+19 grādi pilsētas centrā un Daugavgrīvā.

Ūdens temperatūra jūrā, ezeros un upēs no rīta pārsvarā ir +18..+21 grāds, dienas gaitā ūdens kļūs siltāks.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +24,8 grādiem Zvejniekciemā līdz +29,6 grādiem Stendē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.jūlijā bija +42 grādi Spānijā. Zviedrijā temperatūra sasniedza +37 grādus. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +2..+3 grādi Islandē un Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu