Rīgā pusaudze pēc tikšanās ar internetā iepazītu draudzeni naktī paliek uz ielas (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kāda 14 gadīga meitene pēc tikšanās Rīgā ar divas dienas pazīstamu, internetā iepazītu meiteni naktī palikusi uz ielas, informēja Rīgas Pašvaldības policija.

Aizvadītajā naktī pirms plkst.1 pašvaldības policija saņēma izsaukumu no kāda vīrieša, kurš skaidroja, ka Ziepniekkalnā pie viņa pēc palīdzības vērsās kāda nepilngadīga meitene ar lūgumu aizvest viņu uz mājām Inčukalnā. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Zemgales pārvaldes ekipāža.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi sastapa policijas izsaucēju un nepilngadīgo meiteni. Vīrietis skaidroja, ka meitene lūgusi aizvest viņu mājās, jo viņas draudzene neesot ļāvusi pārnakšņos pie viņas līdz rītam un aizgājusi mājās.

Nepilngadīgā meitene apgalvoja, ka pati esot atbraukusi uz Rīgu satikties ar draudzeni, kuru pazīstot vien divas dienas. Abas esot iepazinušās vietnē "Snapchat" un nolēmušas satikties.

14 gadīgā meitene ieradusies Rīgā jau no rīta ar vilcienu un ar draudzeni visu dienu pavadījušas kopā, līdz draudzene ap plkst.22 devās mājās, nesniedzot naktsmājas no Inčukalna atbraukušai meitenei.

Uz ielas palikušās meitenes telefons bija izlādējies un viņa nevarēja nevienam piezvanīt. Tādēļ pēc vairāku stundu klaiņošanas viņa uzrunāja kādu vīrieti uz ielas, kurš izsauca policiju.

14 gadus vecajai meitenei nebija neviena zināma persona, kas varētu viņu izmitināt Rīgā. Tāpat ilgu laiku nebija iespējams sazināties ar meitenes māti, kurai tajā brīdī bija notikusi ķibele ar telefonu. Turklāt meitene skaidroja, ka māte atrodas pie draudzenes Cēsīs.

Nepilngadīgā meitene dzīvo daudzbērnu ģimenē, tomēr neviens no ģimenes tajā brīdī nevarēja ierasties Rīgā un aizvest viņu mājās.

Policijas darbinieki nolēma meiteni nogādāt krīzes centrā. Informācija par notikušo nodota policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kura vērtēs notikušo un situāciju ģimenē, kā arī informēs attiecīgās iestādes Inčukalnā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu