Ēģiptes futbola čempionātu, iespējams, daudzi fani atcerēsies nevis ar skaistu spēli, bet ar briesmīgiem vardarbības aktiem, kuru rezultātā daudzu cilvēku mūžs izbeidzās priekšlaicīgi. Nacionālais turnīrs ir piedzīvojis saraustītu spēļu grafiku, un brīžiem līgas nākotne bijusi miglā tīta - gandrīz divus gadus nenorisinājās neviena spēle starp klubiem, bet vairākas sezonas tribīnēs ir svilpojis vējš, jo stadionā netika ielaisti skatītāji. Kāpēc šāda aina vērojama vēsturiski bagātajā Āfrikas kontinenta valstī?

Sākums futbola produkta pūšanai meklējams 2012. gadā. Liktenīgajā 1. februāra dienā maču savā starpā aizvadīja divas no turnīra vadošajām vienībām "Al Masry", kura tobrīd atradās ceturtajā vietā. Pretī stājās turnīra vicelīderi Kairas "Al Ahly". Diemžēl šī spēkošanās pārauga no futbola laukuma uz tribīnēm, kur fanu starpā izcēlās nemieri.

Pirms spēles apsargi, pārbaudot spēles apmeklētājus, savu darbu bija veikuši ļoti pavirši, jo vairāki līdzjutēji bija pamanījušies ienest stadionā dažāda veida priekšmetus. Diemžēl sekas apsargu slinkumam bija šausminošas.

Spēli pilnībā kontrolēja "Al Masry" futbolisti, kuri maču uzvarēja ar rezultātu 3:1. Skanot spēles beigu svilpei, tūkstošiem skatītāju izskrēja uz laukuma un "Al Ahly" futbola komandas virzienā raidīja pudeles un petardes. Neilgi pēc fanu uznāciena uz laukuma iekarsušo pūli centās apturēt policija, bet likumsargiem publika uzbruka ar akmeņiem un nažiem. Kārtības sargi ātri padevās pārspēkam un palaida visu pašplūsmā…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp