FSB sūdzas par Ukrainas specdienestu plāniem nozagt Krievijas armijas lidmašīnas (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) apgalvo, ka tam izdevies apturēt Ukrainas izlūkdienestu operāciju, kas paredzēja nozagt Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas. FSB pavēstījis, ka Ukrainas plānoto operāciju esot koordinējuši NATO valstu specdienesti, ziņo medijs RFE/RL.

FSB ziņojumā norādīts, ka Ukrainas specdienesti mēģinājuši savervēt Krievijas armijas lidotājus, lai viņi aizdzītu Krievijas militārās lidmašīnas un nodotu tās Ukrainas armijai.

Kā motivāciju šādai rīcībai Ukrainas puse esot “piedāvājusi garantijas Eiropas Savienības valsts pilsonības saņemšanai un finansiālu atlīdzību”.

Par lidmašīnu aizdzīšanu Ukrainas specdienesti krievu pilotiem esot piedāvājuši līdz diviem miljoniem ASV dolāru, teikts FSB paziņojumā, kuru aktīvi citē Krievijas propagandas mediji.

Krievijas propagandas mediji arī vēsta, ka šajā Ukrainas specdienestu operācijā bijis iesaistīts arī pētnieciskās žurnālistikas centra “Bellingcat” vadītājs Kristo Grozevs. FSB ziņojumā informācijas par viņa līdzdalību nav. Grozevs sarunā ar “Radio Brīvība” noliedza savu līdzdalību jebkādās specdienestu operācijās.

Tikmēr Ukraina FSB apgalvojumus pagaidām nav komentējusi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu