Eiropas valstīm gāzes krīzē jābūt solidārām, uzsver Leiena

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena.
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Eiropas valstīm, kas nav atkarīgas no Krievijas gāzes, ir jāizrāda solidaritāte ar tām, kas spiestas īstenot resursu saglabāšanas pasākumus draudošā gāzes piegāžu samazinājuma dēļ, sacīja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Pat dalībvalstis, kas tikpat kā nemaz neiegādājas Krievijas gāzi, nevarēs izvairīties no sekām, kādas tās mūsu iekšējam tirgum būs līdz ar piegāžu apturēšanu," pirms otrdien gaidāmās Eiropas Savienības (ES) enerģētikas ministru sanāksmes ziņu aģentūrai DPA sacīja EK prezidente.

ES tautsaimniecības ir cieši savītas, viņa atgādināja, uzsverot, ka gāzes krīze vienā vai citā formā ietekmēs katru dalībvalsti.

"Tāpēc ir svarīgi, lai visas dalībvalstis samazina patēriņu, ka lai glabā vairāk un dalās ar tām dalībvalstīm, kas cieš lielākā mērā," skaidroja Leiena.

Neraugoties uz iebildumiem, kas no dažiem sektoriem izskanējuši pret EK aicinājumu dalībvalstīm brīvprātīgi samazināt gāzes patēriņu par 15%, Leiena pauda pārliecību, ka priekšlikums galu galā tiks atbalstīts.

"Esmu pārliecināta, ka enerģētikas ministri apzinās savu atbildību," viņa sacīja, piebilstot, ka ES ir jānodrošina "drošības tīkls", lai visi varētu bez liekām likstām tikt cauri divām nākamajām ziemām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu