Dailes teātris sāk jauno sezonu ar iestudējumu Ukrainas bēgļiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kadrs no iestudējuma "Izrāde, kas saiet sviestā"
Kadrs no iestudējuma "Izrāde, kas saiet sviestā" Foto: www.dailesteatris.lv

Dailes teātra kolektīvs šodien pulcēsies uz tradicionālo sezonas sākuma kopbildi un atsāks jaunās sezonas darbus. Šonedēļ teātrī pirmizrādi piedzīvos starptautisks projekts, kas apvieno Dailes teātri, Kijivas Drāmas un komēdijas teātri, kā arī Londonas Vestendas teātra kompāniju "Mischief Theatre".

Kijivas Drāmas un komēdijas teātra trupa Dailes teātrī iestudējusi Londonas Vestendā populārās komēdijas "The Play That Goes Wrong" jeb "Izrāde, kas saiet sviestā" versiju ar ukraiņu aktieriem un ukraiņu valodā.

Iestudējuma pirmizrāde uz Dailes teātra skatuves notiks 28.jūlijā, pēc tās vēl viena izrāde būs 29.jūlijā.

Vārpiņa uzsvēra, ka

iestudējums ir īpašs Dailē tapis projekts, kas tiks izrādīts kara bēgļu ģimenēm Dailes teātrī un vēlāk plānots arī reģionos.

Izrādes ierakstu ukraiņu valodā ar subtitriem latviešu valodā drīzumā varēs noskatīties izklaides platformā "Tet+".

Dailes un Kijivas Drāmas un komēdijas teātra versiju iestudējusi Londonas Vestendas teātra "Mischief" režisore Eimija Mārčanta.

Kijivas Drāmas un komēdijas teātra trupai kara apstākļos bija izdevies apvienoties uz viesizrādēm Latvijā, Lietuvā un Vācijā.

Pēc viesizrādēm Kijivas teātra trupa atgriezās Rīgā un strādāja pie "Izrāde, kas saiet sviestā" ukraiņu versijas iestudēšanas.

Šī Henrija Luisa, Džonatana Seiera un Henrija Šīlda luga 2015.gadā ieguva prestižo Lorensa Olivjē balvu kā labākā jaunā komēdija.

"Izrāde, kas saiet sviestā" izrādīta jau vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tostarp guvusi panākumus Brodvejā.

Londonas Vestendā "Izrāde, kas saiet sviestā" tiek izrādīta jau septiņus gadus.

Teātra pārstāve norādīja, ka luga stāsta par Kornlijas drāmas pulciņu un viņu iestudējuma "Slepkavība Haveršamas muižā" pirmizrādi, kuras laikā noiet greizi pilnīgi viss - rekvizīti neturas pie sienām, aktieri aizmirst tekstu, pat iebrūk skatuves grīda. Par spīti "force majeure" apstākļiem, drāmas pulciņa entuziasti apņēmušies izrādi nospēlēt līdz galam.

Iestudējumu "Izrāde, kas saiet sviestā" aicināti apmeklēt Ukrainas cilvēki, kas patvērumu no kara raduši Latvijā. Izrāde bēgļiem būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu