"Bonava Latvija" apgrozījums pērn audzis par 25,1%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "Bonava Latvija" 2021. gadā strādāja ar 38,066 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,1% vairāk nekā 2020.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 34,7% un sasniedza 5,401 miljonu eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Bonava Latvija" turpināja darbību gan pie nekustamā īpašuma attīstīšanas, gan pabeigtā nekustamā īpašuma pārdošanas. 2021.gadā turpināti dzīvojamo ēku projekti Dreiliņos, Ropažu novadā un Rīgā - Maskavas ielā, Turaidas ielā, Dumbrāja ielā, Ropažu ielā, Ganību dambī, Vienības gatvē un Tumes ielā.

Pagājušajā gadā "Bonava Latvija" noslēdza pirkuma līgumus par nekustamo īpašumu iegādi Bauskas, Ēvalda Valtera un Mazajā Stacijas ielā Rīgā.

2022.gadā plānots pabeigt pārdot dzīvokļus Maskavas ielas, Ganību dambja, Turaidas ielas un Dreiliņu projektos, kā arī turpināt celtniecību un pārdot dzīvokļus sāktajos projektos.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka, neraugoties uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, būvniecība pārsvarā norit kā ierasts, lai gan novērojamas nelielas aizkavēšanās loģistikā un ražošanas ķēdē, tādējādi sekmējot būvniecības materiālu cenu pieaugumu, kas tiek kompensēts ar pārdodamā īpašuma cenu pieaugumu. Negatīva ietekme uz "Bonava Latvija" pārdošanas rezultātiem un likviditāti netiek novērota.

2020.gadā "Bonava Latvija" strādāja ar 30,44 miljonu eiro apgrozījumu un guva 4,011 miljonu eiro peļņu.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā un Pierīgā. Kopumā būvniecības stadijā 2022.gadā būs 1289 dzīvokļi septiņos projektos, un līdz gada nogalei plānots pabeigt 362 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" attīsta dzīvojamo māju projektus Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2021.gadā sasniedzot apgrozījumu 1,5 miljardu eiro apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu