Leģendārais “UgunsGrēks” turpina filmēt. Kā mums klājās uzņemšanas laukumā?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kulta seriālu “UgunsGrēks” skatās visi – seniori, pusaudži, mājsaimnieces. Arī tie, kuri neskatās, tomēr zina seriāla varoņus un ir pārsprieduši kādas sevišķi spilgtas ainas. Kad pirms pieciem gadiem seriālam uzņēma noslēguma sērijas, tad vēl nebija zināms, ka jau pavisam drīz “UgunsGrēks” atgriezīsies ar jauno sezonu. Šoreiz, pēc pieciem gadiem, filmēšana notiek īstā Bīriņu pilī, nevis filmēšanas paviljonos.

Arī mēs devāmies uz Bīriņu pili, lai ielūkotos uzņemšanas aizkulisēs un ekskluzīvi papļāpātu ar mīļotajiem “ugunsgrēciniekiem”.

Mūs sagaidīja gan pils teritorijā mītošie truši, zirgi un stārķis uz jumta, gan seriāla “varoņi” – Leons, Mildiņa, Zenta, Helenčiks, Vadims. Bija arī jaunie.

Viņu vidū arī noslēpumainā Kristiāna, kura bēg no attiecībām, kas nogājušas greizi, un fotogrāfs Emīls.

Viņš strādā pie Helēnas, kura ir pilnībā nomainījusi imidžu ar elegantiem lakatiem, bikškostīmiem, iespaidīgiem auskariem un pašlaik strādā par influenceri.

Vērienīgā ekskursijā pa pils istabiņām, kurās mitinās arī seriāla varoņi, mūs izveda neviens cits kā Zenta, bet viesošanās noslēgumā sekojām līdzi arī filmēšanas gaitai, kas noritēja turpat pils pievārtē.

To, ka seriālu turpināt nemaz nebija plānots, atzina arī “UgunsGrēka” ilggadējā režisore Inta Gorodecka, kura, uzrunāta veidot seriālu, nemaz tā uzreiz neesot piekritusi, taču ļāvusi veiksmei sevi vadīt.

Režisore domājusi, ka visi aktieri viņai atteiks, un tad jau... taču dalību viens pēc otra apstiprināja faktiski viss senais sastāvs

Ģirts Ķesteris, kurš sevi sauc par “UgunsGrēka” akcionāru, Zane Daudziņa, Ilze Vazdika, Ilze Pukinska, Jakovs Rafaļsons, Regīna Devīte un arī aktieri no jaunās paaudzes – Oskars Vīksne, Anete Berķe, Everita Pjata-Gertnere un citi.

“Katru dienu sev teicu... ak dievs, vienā upē divreiz neiekāpsi, bet varbūt tomēr iekāpsi?” ar vieglu ironiju komentē režisore.

Viņa arī īpaši uzsvēra Bīriņu pils saimnieku laipnību un atsaucību, kuri, par spīti “filminieku” skaļajai un haotiskajai rosībai, atvēlēja šīs vēsturiskās telpas, kā rezultātā seriāla faniem beidzot būs īsts, attaisnojošs iemesls doties uz Bīriņiem, lai iepazītos ar “UgunsGrēka” uzņemšanas vietām.

Viens no būtiskajiem jaunumiem – Gorodecka ir arī scenārija līdzautore, un viņai talkā nāk pieredzējusī dramaturģe, stendapu autore Aiva Birbele, kuras iepriekšējo darbu kontā ir arī “Emīlija. Latvijas preses karaliene” un romantiska komēdija “Blakus”.

Birbeles “lauciņš” šajā reizē būs asprātīgi, dzirkstoši dialogi. Dramaturģe mūsu sarunā atzina, ka tieši nopietnās stāsta līnijas iedzīvināt viņai esot bijis visgrūtāk.

“Ar komēdiju nodarbojos jau daudzus gadus, bet ar nopietnām lietām... tā”.

Ir skaidrs, ka “Ugunsgrēks” ir kļuvis par pašmāju skatītāju rituālu.

Pat tad, ja kaut kas nepatīk, cilvēki tomēr sēžas pie televizora un skatās arī nākamās sērijas, sacīja Birbele. “Man liekas, ka vislabāko no sevis es atdevu Mildiņai,” atzinās dramaturģe.

“Ir tāda sajūta kā pirms ilgi gaidīta randiņa, ar taureņiem vēderā, gaidot šo satikšanos. “UgunsGrēks” ir leģenda, ar to ir uzaugušas vairākas paaudzes, un starp viņiem noteikti esmu arī es, sekojot līdzi katrai sērijai,” sacīja Elīna Jēkabsone, “TV3Group” programmu direktore.

Viņa piebilst, ka šo projektu patiešām gaida daudz skatītāju, un to varēja just arī pēc sociālo tīklu komentāriem.

“Pēc gadiem, kad mūsu vairs nebūs, šeit, Bīriņu teritorijā izveidos memoriālo aleju ar mūsu figūrām. Man ir prieks būt par šī seriāla “akcionāru”. Seriāls dzīvos ilgi,” ar humoru un nopietni izteicās aktieris Ģirts Ķesteris,

kuram seriālā ir bijuši veseli divi varoņi – dvīņubrāļi Leons un Fēlikss.

Seriāla komandai šosezon pievienojas pieredzējušais producents Uldis Cipsts, kura uzdevumos ir turēt rūpi par aktieru labsajūtu, palīdzēt darbos, lai viss rit bez aizķeršanās.

Viņš atzīst, ka darbs fiziski un emocionāli ir ļoti grūts, jo dienas laikā jāpagūst daudz nofilmēt. Kas, viņaprāt, ir “UgunsGrēka” popularitātes iemesls? “Es arī uz šo jautājumu ilgi meklēju atbildi.

Tas fenomens ir tanī, ka aktieri nebaidās spēlēt spilgtus personāžus, varbūt pārkāpt kādas reālisma robežas. Un tas skatītājam patīk.

Tas viss notiek ar pašironiju, un, kas man šķiet interesanti šajā sezonā – tā ir pilna ar dzīvību un enerģiju. Ir ļoti labi dialogi, jauns uzrāviens, un filmēts īstā pilī.”

“Noteikti šis seriāls latviešiem ir jau kaut ko devis. Un tu vari būt daļa no kaut kā tāda. Inta mums ļāva brīvību izspēlēties un trakot. Tas piesaista,” sacīja jaunais aktieris, Emīla lomas atveidotājs Oskars Vīksne.

“Mēs esam tāda riktīga grupa ar jaunajiem, kas ienes spraigu asini un tādu kā cīņu par pili, ar kaislībām un nodevībām.”

“Ugunsgrēka” auditorija mainās, nāk klāt jaunie, un šīs auditorijas piesaistei tic arī Vīksne.

Patiesībā seriāls ir kļuvis par daļu no interneta kultūras, kur tas dzīvo paralēli: ­ virtuālajos plašumos atradīsies ne viena vien mēme ar Leonu, Vadimu vai Helenčiku.

“Tad, kad tu šķirsti TikTok, tur parādās Ģirts, parādās Zenta...” stāsta Vīksne.

“Man ir patiesi liels prieks šeit atgriezties, pie lieliskajiem aktieriem, radošās komandas, galvenais, ka visi ir ļoti profesionāli un talantīgi,” saka Ukrainā dzimušais populārais aktieris Jakovs Rafaļsons, kurš līdzās aktiera darbam strādā arī režijā.

“Šeit allaž notiek kas jauns. Diemžēl vairāki aktieri ir aizgājuši no dzīves, laiks iet uz priekšu, un skatītāji viņus atceras.

Man liekas, ka seriāls ir tik populārs, jo šeit visi aktieri ir profesionāļi. Mēs te satiekamies mēģinājumos kā uz svētkiem, te mums ir kā sanatorijā.

Saka, ka darbs prasa mokas. Man tā nešķiet, visu vajag darīt ar prieku.”

Savukārt Helenčiks šosezon kļūst par “balto gulbi”, gozējoties kameras priekšā, reklamējot dažādus produktus un spīdinot košās rotaslietas.

“Tāds liktenis Helēnu ir piemeklējis, viņai jāpelna nauda pašai, līdz ar to nav citas izejas,”

stāsta Zane Daudziņa. “Viņai tas padodas, Helēnai ir vismaz 200 tūkstoši sekotāju, jo viņa ir plaša profila speciāliste, reklamē gan krēmus, gan miega tabletes, ir arī pa kādam veikalam, kur pārdod naktskreklus un veļu.”

Daudziņa saka, ka pa daudzajiem gadiem arī viņai ir izdevies uzminēt “UgunsGrēka” veiksmes atslēgu. “Mēs visu darām ar prieku un gribēšanu. Vēlme būt iekšā, tas ir tas, kas magnetizē skatītājus.”

"UgunsGrēks. Atgriešanās" skatītāju vērtējumam nonāks septembrī, kad to būs iespējams vērot nākamās paaudzes televīzijā "Go3". Kanāla TV3 ēterā seriāls atgriezīsies 2023. gada pavasara sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu