Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā notiks šīs vasaras noslēdzošais VEF JAZZ CLUB brīvdabas koncerts

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

2022. gada vasarā klausītāju un mūziķu iecienītais koncertcikls VEF JAZZ CLUB dodas ārpus VEF Kultūras pils sienām, lai ar saviem klausītājiem satiktos brīvdabā, Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā. 18. augusta vakarā trīs izcilu džeza mūziķu grupas pulcēsies Ziemeļblāzmas parkā, lai atskaņotu savas oriģinālprogrammas nesteidzīgā vasaras vakara gaisotnē.

Šajā reizē klausītāji varēs baudīt tādu izcilu grupu kā “Artūrs Sebris un Fried Bananas”, “Funcoolio” un “ Very Cool People” sniegumu.

Grupa “Very Cool People” un dziedātājā Paula Saija jaunā koncertprogrammā “Very Cool Summer”:

“Ar Paulu Saiju gatavojam īpašu oriģinālmūzikas programmu, ko pirmoreiz publiski izpildijām festivālā “Rīgas Ritmi”,” saka grupas ģitārists Elvijs. “Jaunajā koncertprogrammā dzirdamas liela daļa no topošajā albumā iecerētajām kompozīcijām. Šajā koncertā grupai pievienosies arī pianists Andris Kauliņš, kurš spēlēs dažādus sintizatorus, papildinot grupas skanējumu un bekvokālistes Kitija Blūma un Una Daniela Aizgale."

Jaunās koncertprogrammas dziesmu autori ir paši grupas “Very Cool People” dalībnieki – Elvijs Grafcovs, Māris Jēkabsons, Kristaps Lubovs, Andris Buiķis un Māris Vitkus. Teksti pašiem programmas izpildītājiem, kā arī pieaicinātajiem autoriem tapuši gan angļu, gan latviešu valodā.

Neliels ieskats šajā koncertprogrammā ir tikko izdotais singls "Viens Otram Pretī".

FUNCOOLIO

“FunCOOLio” ir mūzikas apvienība, kas uzstājas ar oriģinālkompozīcijām jazz/funk stilā.

„FunCOOLio” spēlē pašsacerētu mūziku un cenšas savu daiļradi pasniegt viegli uztveramā un saprotamā veidā, veidojot savu unikālo “baltic fusion” skanējumu . FunCOOLio debijas albums “VOL.1” ir nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2014" kategorijā - labākais džeza albums.

Koncertā Kultūras pils “Ziemeļblāzma”parkā grupa pirmo reizi plašākai auditorijai spēlēs mūziku no jaunā albuma FunCOOLio - VOL.2.

Ieskats grupas darbībā

ARTŪRS SEBRIS UN FRIED BANANAS

Artūrs Sebris un Fried Bananas ir ansamblis, kur apvienojušies draugi, kuriem ļoti patīk spēlēt un aranžēt džeza mūziku. Ansamblis radies 2017.gadā, kad arī top pirmās Artjoma un Artūra aranžijas. Nosaukums radies no Dekstera Gordona kompozīcijas ar tieši tādu pašu nosaukumu. Ansambļa dalībnieki aktīvi muzicē zināmākajos Latvijas džeza sastāvos (Jelgavas Big Band u.c.)

18. augusta koncertā mākslinieki koncerta apmeklētājiem piedāvās amerikāņu džeza klasiķu - Dekstera Gordona, Slaida Hemptona, Airto Moreiras un Džo Hendersona kompozīcijas, kā arī latviešu autoru darbus - Artjoma Sarvi un Artūra Sebra kompozīcijas.

Ieskats Arūra Sebra un FRIED BANANAS darbībā.

N.B. Biļetes uz koncertu pieejamas visās SIA “Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

Koncerti notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu