Latviju pametusi pārdevēja, kura Parādnieku sauca par nacistu; pret viņu turpinās kriminālprocess (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Imants Parādnieks
Imants Parādnieks Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija turpina izmeklēt kriminālprocesu par iespējamu nacionālā naida izraisīšanu Rīgas Centrāltirgus pārdevējas sarunā ar Ministru prezidenta padomnieka demogrāfijas jautājumos Imantu Parādnieku (NA), kura amatpersonu sauca par nacistu.

Parādnieks sociālajā tīklā "Facebook" tika informējis, ka Lieldienu rītā viņam izcēlies konflikts ar kāda Rīgas Centrāltirgus garšvielu stenda pārdevēju,

kura "uz draudzīgu lūgumu vismaz sasveicināties latviski", nosaukusi viņu par "nacistu" un veltījusi citas aizskarošas frāzes gan viņam, gan ukraiņiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apliecināja, ka saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta, kas paredz atbildību par nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu.

Patlaban kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un plašākus komentārus policijā nesniedza.

Parādnieks sociālajos tīklos, atsaucoties uz policiju, apgalvo, ka konkrētā pārdevēja "ar visu likuma spēku oficiāli izraidīta no mūsu valsts".

Savukārt policijā aģentūrai LETA atzīmēja - ticis noskaidrots, ka persona pati ir pametusi valsti.

Parādnieks arī norādījis, ka minētā tirdzniecības vieta slēgta, uzņēmumam uzlikts sods par nelikumīgu personu nodarbinātību, tai skaitā bez pietiekošām valsts valodas zināšanām, konfiscēta neatbilstoša prece, dodot laiku savest pienācīgā kārtībā savu uzņēmējdarbību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu