Kentuki plūdu upuru skaits pieaug līdz 37

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bojāgājušo skaits spēcīgu lietavu izraisītajos plūdos ASV Kentuki štata austrumos ir pieaudzis līdz 37 cilvēkiem, pirmdien paziņoja štata gubernators Endijs Bešīrs.

"Mēs noslēdzam dienu ar jaunām sirdi plosošām ziņām no Kentuki austrumiem. Mēs varam apstiprināt, ka bojāgājušo skaits tagad ir pieaudzis līdz 37, bet vēl daudzi ir pazuduši bez vēsts," tvītoja gubernators.

Viņš brīdināja Kentuki austrumdaļas iedzīvotājus, ka rajonu šķērsos "kompleksu vētru virkne", kas vislielākos draudus radīs naktī.

"Lielākās bažas ir par applūšanu naktī," sacīja Bešīrs, iesakot plūdu piemeklēto rajonu iedzīvotājus patverties augstākās vietās.

Varas iestādes atzina, ka visu upuru atrašana var prasīt vairākas nedēļas un ka nav skaidrs, cik daudz cilvēku ir pazuduši, jo lielā daļā katastrofas zonas nav uztverami mobilie telefonsakari.

Plūdi un zemes nogruvumi izcēlās pēc stiprām lietusgāzēm Kentuki un kaimiņu štatos Virdžīnijā un Rietumvirdžīnijā. Plūdi pārsteidza daudzus cilvēkus naktī uz piektdienu.

ASV prezidents Džo Baidens ir apstiprinājis lūgumu par dabas katastrofas izsludināšanu Kentuki, dodot iespēju piešķirt federālos līdzekļus plūdu seku likvidēšanai.

Decembrī postoši tornado šajā štatā prasīja vairāk nekā 70 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu