Jēkabpilī policija uzgājusi nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietu ar vairākām mucām brāgas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Jēkabpilī nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietā policija ir uzgājusi vairākas mucas ar brāgu un 41 litru alkohola.

Tur arī atrastas cigaretes bez Latvijas akcīzes markām, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Lai identificētu personas, kuras veic nelegālu akcīzes preču tirdzniecību, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas Jēkabpilī veica kontrolpirkumu, iegādājoties cigaretes bez Latvijas akcīzes markām un gaišas krāsas šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku. Kratīšanas laikā tika konstatēti 41,41 litri gatavās produkcijas un 1530 litri brāgai līdzīga šķidruma.

Nelegālās preces pārdevis 1970.gadā dzimis vīrietis. Kriminālprocesa ietvaros policisti vīrieša dzīvesvietā veica kratīšanu, kuras laikā atrada un izņēma šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, deviņas 200 litru tilpuma mucas, kurās iekšā bija aptuveni 1530 litri brāgai līdzīgs šķidrums, kā arī cigaretes "Prince" bez Latvijas akcīzes markām.

Lai noteiktu precīzu alkohola daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt vīrietis ir aizturēts, atzīts par aizdomās turēto un nopratināts. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Atbilstoši Krimināllikumam par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Papildus atbilstoši Krimināllikumam par nelegāli izgatavotu vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas akcīzes nodokļa markām, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, vai tādu bezdūmu tabakas izstrādājumu, kuru laišana tirgū ir aizliegta, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu