Bijušo Ukrainas ģenerālprokurori virza vēstnieka amatam Šveicē

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba ieteicis prezidentam Volodimiram Zelenskim vēstnieka amatā Šveicē iecelt bijušo ģenerālprokurori Irinu Venediktovu.

"Jā, es parakstīju ieteikumu par Venediktovas iecelšanu vēstnieka amatā Šveicē," ziņu aģentūrai "Ukrinform" apliecināja ministrs.

Prakse, kad iecelšana diplomātu amatos ir politiska, bijusi vienmēr, tāda pastāv un būs visās valstīs, jo nepieciešams svaigu asiņu, svaigu uzskatu un viedokļu pieplūdums, skaidroja Kuleba.

"Prezidents pastāvīgi raugās uz viņa valstij prioritāriem kandidātiem. Mēs visi - [prezidenta biroja vadītājs] Andrijs Jermaks, es, [prezidenta biroja vadītāja vietnieks] Andrijs Sibiga - pastāvīgi esam cilvēku meklējumos. (..) Ir absolūti normāli, ka mēs ievedam sistēmā cilvēkus no ārpuses, bet obligāti ar kompetencēm, kas viņiem ļauj efektīvi veikt vēstnieka funkcijas," klāstīja Kuleba.

"Es uzskatu, ka Venediktovai ir šīs kompetences. Viņas darbs pēdējo mēnešu laikā ar starptautiskajiem partneriem parādījis, ka viņa var sevi apliecināt starptautiskajā virzienā," piebilda ministrs.

Jau uzreiz pēc Venediktovas atbrīvošana no ģenerālprokurora amata partijas "Sluha narodu" ("Tautas kalps") Ukrainas parlamenta frakcijas vadītājs Davids Arahamija apliecināja, ka Venediktova "paliek komandā".

"Irina Venediktova paliek komandā. Viņas pieredze noderēs valstij jaunā vietā, kurai nepieciešams pastiprinājums ar profesionāliem vadītājiem un juristiem. Gaidām ziņas par iecelšanu amatos diplomātiskajā frontē un pateicamies par darbu," ziņapmaiņas platformā "Telegram" norādīja Arahamija.

Jau ziņots, ka 17.jūlijā Zelenskis atstādināja ģenerālprokurori Irinu Venediktovu un Drošības dienesta vadītāju Ivanu Bakanovu. Divas dienas vēlāk parlaments pēc prezidenta priekšlikuma atcēla abus no amatiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu