Dānija izbeigs savu atkarību no Krievijas gāzes vēlāk, nekā bija plānojusi

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Dānija izbeigs savu atkarību no Krievijas gāzes vēlāk, nekā bija plānojusi, jo Dānijas lielāko gāzes atradni varēs sākt apgūt ne agrāk kā 2023.gada beigās vai 2024.gada sākumā - deviņus mēnešus pēc plānotā termiņa, ziņoja Dānijas telekanāls TV2.

Kompānija "TotalEnergies", kurai jāapgūst Tīras atradne, paziņoja, ka kavēšanās iemesls ir situācija ar Covid-19, kuras dēļ kļuva grūtāk saņemt strādniekus un materiālus no Indonēzijas.

"Mēs pilnīgi nopietni uztveram enerģētikas krīzi Dānijā. Tāpēc mēs mobilizējam ievērojamus papildu resursus no ārvalstīm, lai iespējami ātrāk kompensētu notikušo kavēšanos un sāktu Tīras apguvi," paziņoja "TotalEnergies" direktors Marins Rune Pedersens.

Tīras atradne nodrošināja 90% no Dānijas vajadzībām pēc gāzes līdz tās slēgšanai 2019.gadā. Toreiz jūras dibena nosēšanās dēļ vajadzēja papildus nostiprināt astoņu jūras platformu pamatus. Ir gaidāms, ka pēc šo darbu pabeigšanas Tīras atradnē varēs iegūt 2,8 miljardus kubikmetru gāzes gadā.

Dānija 2021.gadā patērēja 2,15 miljardus kubikmetru gāzes, kas bija 0,4% no Eiropas Savienības (ES) gāzes patēriņa.

Eiropas Komisija ir paziņojusi, ka ES dalībvalstīm no augusta līdz martam jāsamazina gāzes patēriņš par 15%. Sākumā šī mērķa izpilde būs brīvprātīga, bet var kļūt par obligātu, ja Eiropas Komisija izsludinātu ārkārtas situāciju enerģētikā. Vairākas ES valstis ir iebildušas pret gāzes patēriņa obligātu samazināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu