UEFA Konferences līga: RFS uzņems Muritalas pārstāvēto "Hibernians"

Precizēts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva Baibakova (RFS)

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien, 4. augustā, UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē Rīgā uzņems Maltā zelta godalgas izcīnījušo Paolas "Hibernians".

(Precizēts televīzijas kanāls, kurā pārraidīs spēli.)

Mačs "Daugavas" stadionā sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot kanālam "Best4Sport TV".

Atbildes spēle norisināsies pēc nedēļas Takali un uzvarētāja divu maču summā iekļūs "play-off" kārtā, kurā pretī stāsies viena no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas čempionu zara zaudētājām - "Linfield" no Ziemeļīrijas vai Šveices "Zurich".

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā. "Hibernians" Čempionu līgas priekškvalifikācijā ar 0:3 summā piekāpās Īrijas klubam Tallas "Shamrock Rovers", bet Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā ar 4:3 apturēja Igaunijas čempioni Tallinas "Levadia".

Kopš jūlija Maltas komandas sastāvā ir nigēriešu uzbrucējs Junusa Muritala, kurš pirms tam pusotru gadu ar mainīgām sekmēm spēlēja Latvijā "Metta" un "Riga" komandās. Šosezon Latvijas čempionātā Muritala "Metta" rindās deviņos mačos guva divus vārtus.

RFS pēc vairāk nekā puses no sezonas Latvijas čempionātā ieņem otro vietu, kamēr "Hibernians" vietējo meistarsacīkšu sezonu sāks tikai augusta vidū.

"Hibernians" Maltas čempionātā uzvarējusi 13 reizes. Pērn maltieši šajā pašā fāzē tikās ar "Riga" komandu un pēc neizšķirta divu maču summā (2:2) papildlaikā ielaida divus vārtus un zaudēja dueli.

Latvija šajā turnīra fāzē ir pārstāvēta arī ar "Riga" komandu, kas trešdien mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar Portugāles komandu Barselušas "Gil Vicente".

Dalību Konferences līgā otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu