Pelosi lidojums uz Taivānu ieiet lidmašīnu izsekošanas mājaslapas vēsturē

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

ASV Senāta spīkeres Nensijas Pelosi vizīte Taivānā bija kā ASV apliecinājums salu valstij, tā arī iemesls jaunai spriedzei starp Ķīnu un ASV. Šī vizīte iegājusi arī lidojumu izsekošanas pakalpojuma “Flightradar24” vēsturē – Pelosi lidojums uz Taivānu bijis sekotākais lidojums “Flightradar” pastāvēšanas laikā, vēsta CNN.

Mājaslapā, kas izmanto datus par lidmašīnu atrašanās vietu un ātrumu reālajā lakā, teikts, ka vairāk nekā 708 000 cilvēku visā pasaulē sekoja līdzi Pelosi lidojumam uz Taivānu. Vairāk nekā 2,9 miljoni cilvēku lidojumam sekojuši līdzi daļēji. Iespējams, ka interesi radījis fakts, ka nav bijusi skaidrība, vai Pelosi tik tiešām dosies uz salu valsti, kuras neatkarību neatzīst Ķīna.

Lai arī vizīte Taivānā nebija iekļauta politiķes Āzijas programmas laikā, Taivānas un ASV amatpersonas pirmdien apstiprināja, ka vizīte tomēr notiks. Par šādu lēmumu iepriekš brīdinājumus izteica arī ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, kas pauda nopietnas bažas par Ķīnas iespējamo pretreakciju.

Pelosi vizīte Taivānā bija pirmais šāda veida pasākums vairāk nekā 25 gadu laikā, un šī brauciena mērķis bija “neapšaubāmi skaidri pierādīt, ka ASV nepametīs demokrātiski pārvaldīto salu novārtā”.

Pekina brīdināja, ka Pelosi vizīte atstās “ļoti skarbas sekas Ķīnas-ASV divpusējo attiecību pamatos”, un, atbildot uz šo vizīti, tika sāktas militārās mācības Taivānas tuvumā, kas turpināsies līdz svētdienai.

Pelosi Taivānas galvaspilsētā Taipei ieradās, lidojot ar “Boeing C-40C” lidmašīnu no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras, un lidojumu izpildīja ASV Gaisa spēki. Lidojumam tika piešķirts numurs SPAR19.

“Flightradar24” ieviesuši divi aviācijas entuziasti. Viņi norādīja, ka interese par lidojumu SPAR19 ir bijusi tik liela, ka “neesot bijis tālu līdz visa pakalpojuma serveru pārslodzei”.

“Bezprecedenta interese par šo vienu konkrēto lidojumu radīja milzīgu slodzi “Flightradar24” infrastruktūrai. Mūsu komanda nekavējoties ķērās pie darba mūsu pakalpojumu stabilitātes nodrošināšanai. Diemžēl daudziem lietotājiem nācās gaidīt virtuālā rindā, lai piekļūtu mūsu pakalpojumiem,” teikts “Flightradar” paziņojumā.

Īsi pēc Pelosi lidmašīnas nosēšanās Taivānā uzņēmumam izdevās pilnībā atjaunot pieeju visiem interesentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu