Čubaiss izrakstīts no Itālijas slimnīcas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Viens no pazīstamākajiem Krievijas postpadomju ekonomikas reformētājiem Anatolijs Čubaiss izrakstīts no Sardīnijas slimnīcas “Mater Olbia”, vēsta Itālijas laikraksts “La Repubblica”.

Kā vēstīts, Čubaiss jūlija beigās tika hospitalizēts ar Gijēna-Barē sindromu, kas izraisa kontroles zaudēšanu pār ekstremitātēm.

Sākotnēji tika ziņots, ka viņš hospitalizēts kādā no Eiropas valstīm, bet vēlāk noskaidrojās, ka viņš ievietots slimnīcā Itālijā.

Saskaņā ar “La Repubblica” rīcībā esošo informāciju, Čubaiss no slimnīcas izlaists 6.augustā.

Pēc tam viņš devies uz Vāciju, kur veiks rehabilitācijas kursu.

“La Repubblica” arī vēsta, ka laikā, kad Čubaiss bija slimnīcā, viņu iztaujājusi Itālijas prokuratūra, bet Itālijas eksperti veikuši toksikoloģisko analīzi, lai meklētu indes pēdas Čubaisa organismā.

Šīs analīzes rezultāti pagaidām nav zināmi.

Čubaiss līdz 2020.gada decembrim bija Krievijas valsts nanotehnoloģiju korporācijas “Rosnano” vadītājs, bet pēc tam kļuva par Putina īpašo pārstāvi kontaktiem ar starptautiskajām organizācijām.

Šā gada martā Čubaiss pameta Krieviju. Pēc neoficiālas informācijas, viņa aizbraukšana esot saistīta ar neapmierinātību ar Putina sākto karu Ukrainā.

Kā liecina Krievijas propagandas aģentūras TASS vēstītais, pēc Čubaisa aizbraukšanas no valsts pret viņu un vairākām viņam pietuvinātām personām sākta pārbaude par apsūdzībām korupcijā. Kā šī pārbaude noslēgusies, pagaidām nav zināms.

Kā vēstīts, Čubaiss bieži tiek vainots par to, ka deviņdesmito gadu privatizācijas laikā atļāvis saraust bagātību nelielai saujiņai magnātu, kamēr miljoniem krievu tika atstāti nabadzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu