Rāmavā svētdien aizdegusies neapsaimniekota ferma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Rāmavā svētdien degusi neapsaimniekota ferma 1000 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Rāmavu, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekota ferma. Aptuveni četru stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien VUGD saņēma izsaukumu arī uz Caunes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies septiņstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka septītā stāva dzīvoklī deg virtuves tehnika un mēbeles desmit kvadrātmetru platībā. No ēkas glābēji evakuēja piecus cilvēkus.

Tāpat svētdien glābēji steidzās uz Birztalu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bij izcēlies noliktavas ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstāva noliktavas ēkā deg ventilācijas sistēmas iekārta 60 kvadrātmetru platībā.

Latvijā aktīvi notiek ražas novākšana, līdz ar to pieaug ari izsaukumu skaits, kuros deg labības rugāji, siena ruļļi, lauksaimniecības tehnika. Šāda veida ugunsgrēki nedēļas nogalē bijuši vairāki. Piemēram, svētdien Dobeles novada Bukaišu pagastā dega rugāju lauks piecu hektāru platībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu