Aktuālais frontē ⟩ Ukrainas raķešu triecienā atkal bojāts stratēģiski svarīgs Hersonas tilts (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas raķešu triecienā atkal bojāts stratēģiski svarīgais Antonivkas tilts Krievijas okupētās Hersonas pievārtē, pirmdien paziņoja Ukrainas amatpersona.

"Pēc provizoriskām ziņām, tilts ir nopietni bojāts," ziņapmaiņas platformā "Telegram" ierakstījis Hersonas apgabala padomes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Soboļevskis.

1,4 kilometru garais Antonivkas tilts Hersonas nomalē, kas savieno Hersonai administratīvi pakļauto Antonivkas pilsētciematu ar Olešku pilsētu, bija svarīgs Krievijas karaspēka apgādē. Tas tika būtiski bojāts Ukrainas raķešu triecienā 27.jūlijā, un okupācijas iestādes līdz šīs nedēļas beigām bija paredzējušas pabeigt tā remontu.

Krievija var paātrināt gatavošanos "referendumiem" okupētajās Ukrainas teritorijās

Krievija varētu paātrināt gatavošanos pseidoreferendumiem par okupēto Ukrainas teritoriju pievienošanu Krievijai, teikts ASV Kara pētījumu institūta (ISW) ziņojumā par situāciju Ukrainā.

Okupanti savus plānus attiecībā uz “referendumiem” spiesti mainīt, ņemot vērā okupēto Ukrainas reģionu iedzīvotāju pretošanos, kā arī Ukrainas bruņoto spēku centieni atgūt okupētās teritorijas.

Iepriekš izskanēja informācija, ka okupanti Melitopolē “referendumu” varētu īstenot, sarīkot balsu nodošanu dzīvokļos. ISW uzskata, ka šāds risinājums tiek izskatīts, lai palielinātu okupantu iespējas iebiedēt vietējos iedzīvotājus.

Iepriekš tika lēsts, ka “referendumi” okupētajās Ukrainas teritorijās varētu notikt septembrī.

Foto: Melitopole, Ukraina

Okupantu dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 42 340 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši aptuveni 42 340 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī Krievija zaudējusi 1811 tankus, 4070 bruņutransportierus, 960 lielgabalus, 261 daudzstobru reaktīvo mīnmetēju, 132 zenītartilērijas iekārtas, 223 lidmašīnas, 192 helikopterus, 754 bezpilota lidaparātus, 182 spārnotās raķetes, 2993 automobiļus un autocisternas, 15 kuģus un ātrlaivas un 86 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu